Diyarbakır’da AKP’lilere izin belgesi dağıtıldı

Diyarbakır’da AKP’lilere izin belgesi dağıtıldı
Yayınlama: 30.04.2021

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın sokağa çıkma yasağı kısıtlanmasından muaf tutulması için üyelerine “izin belgesi” dağıttı.

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, sokağa çıkma yasağı kısıtlanmasından muaf tutulması için üyelerine “izin belgesi” dağıttı. Söz konusu izin belgesi, Mehmet Ali Kırsaçlı adlı kişinin Facebook hesabından bu sabah paylaştığı bir gönderide ortaya çıktı. AKP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın imzasını taşıyan belgede, açık kimliği yazan Mehmet Ali Kırsaçlı adlı kişinin parti üyesi olduğu ve çalışmalarından dolayı sokağı çıkma yasağından muaf tutulması istendi.

‘KOLAYLIK SAĞLAYIN’

Belgede, “28.04.2021- 17.05.2021 tarihinden uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kısıtlaması süresince ilgili kişiye gerekli kolaylığın sağlanması ve ihtiyaç duyulması halinde aşağıda bildirilen iletişim kanalından (AKP Diyarbakır İl Başkanlığı) teyit edilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz/rica ederim” denildi.

BELGEYİ DOĞRULADI

Gün boyu farklı sosyal medya hesaplarında “AKP il başkanları izin belgesi mi dağıtıyor?” yönünde iddialar tartışmalara neden olurken, son noktayı izin belgesi çıkartılan Mehmet Ali Kırsaçlı koydu.

Kırsaçlı, belgenin paylaşıldığı kişisel Facebook hesabından bir açıklama yaptı. Belgenin sadece kendisine değil birçok AKP’li üyeye verildiğini söyleyen Kırsaçlı, belgenin doğruluğunu da teyit etti. Ayrıca belgenin kişisel hesabından torunu tarafından paylaşıldığını ileri sürdü.

‘MEMLEKETE HİZMETLER AKSAMAMASI ADINA’

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda ilçe koordinatörü görevi yürüttüğünü ifade eden Kırsaçlı, “Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu pandemi sürecinde ülkemize memleketimize hizmetlerimizin aksamaması adına İl Başkanlığımızca yönetim kurulunda görevli üyelere verilen izin belgesinin suretini yedeklemek amacıyla telefonumdan fotoğrafını çekmiştim.  Telefonumu torunuma oyun oynaması için verdiğimde söz konusu izin belgesinin olduğu galeride son çekilen fotoğrafın sosyal medya profil hikayemde haberim olmadan paylaşıldığını farkettim. Kimlik bilgilerimi ve böyle bir izin belgesinin paylaşımını tercihen yapmam akılla mantıkla izah edilecek bir durum değildir. Söz konusu paylaşımı farkederek hemen kaldırmış olmamla birlikte art niyetli insanların bu paylaşımı partimizi zedelemek amacıyla hukuka aykırı bir şekilde paylaştığı aşikardır” ifadelerini kullandı. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.