AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştireceği miting öncesi abluka altına alınan Diyarbakır’a, Urfa, Sivas, Aydın, Elazığ, Bingöl, Mardin, Batman, Kilis ve Malatya’dan binlerce kişi getirildi. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da yapacağı mitinge binlerce kişi taşındı. Mitinge katılmak üzere Diyarbakır’ın ilçeleri, Urfa, Sivas, Aydın, Elazığ, Bingöl, Mardin, Batman, Kilis ve Malatya’dan binlerce kişi araçlarla taşındı. Numara etiketi vurulan ve kentin dört bir yanından kentte giriş yapan binlerce araç, öğrenci servisi, otobüs, sabah saatlerinden itibaren miting alanına katılımcıları taşıdı. Minibüslerin üzerinde geldikleri kentin adıyla birlikte “…Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılıyor” yazıları yer aldı. 

Batman ve Bismil’den ise tren dahil birçok aracın kullanıldığı görüldü. Kentte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şehir içi ulaşımı sağlayan otobüsler, hat güzergah numaraları sökülerek alana taşıma yaptı. Ulaşım güzergahlarının kapatılması ve otobüslerin taşıma yapması nedeniyle yaşanan ulaşım aksaklıkları halkın tepkisine neden oldu. 

GERGİNLİK YOLCULARA YANSIDI

Erdoğan’ın gerginliği şehir içi minibüslerdeki yolculara da yansıdı. Erdoğan’ın gelişine tepki gösteren bir grup genç, gelen çevre ilerden gelen katılımcıların tüm yakıtlarının karşılandığını ve “Bunların hepsi tırşikçidir” demesini telefonla kameraya almaya çalışan AKP’li bir kadınlarla gerginlik yaşandı. Gençlerin tepki göstermesi üzerine kadın, Diyarbakırlı gençlere “sizin kim olduğunuz ortaya çıktı” dedi. Olay diğer yolcuların araya girmesiyle sonlandı. 

İL MÜFTÜLÜĞÜ ÖĞRENCİ TAŞIDI

İl Müftülüğü’ne bağlı Kuran kurslarında eğitim gören öğrenciler de alana getirildi. Jandarmanın da tur otobüsleriyle mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı’na taşınması dikkat çekti. 

KONTROL NOKTALARINDA GBT YAPILDI

Yoğun güvenlik önlemleri alındığı kente giriş yapanlar, kontrol noktalarında Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirildi.  Aynı şekilde sabah erken saatlerinde İstasyon Meydanı’na çıkan sokak ve caddelerde benzer uygulamalar gerçekleştirildi. Birçok noktada zırhlı araçlarla güvenlik noktası oluştururken, kent üzerinde ise polis helikopterinin belirli periyotlarla devriye attığı görüldü. 

361 NUMARALI ARAÇ GÖRÜLDÜ 

AKP’lileri taşıyan araçlar, kentin çeşitli caddelerinde park halindeyken kameralara yansıdı. Bir sanal medya kullanıcısı, yolculuk sırasında Bitlis, Bingöl, Siirt istikametinden kentte giren araçları görüntüledi. Kullanıcı, “Bitlis, Bingöl istikametinden Diyarbakır’a giriş yapan minibüsler. Şu an yanımdan geçen araçta 361’inci araç etiketi var” ifadelerini kullandı. 

Aynı şekilde kentin Urfa girişinde de benzer görüntüler sürücüler tarafından telefonla kaydedildi.