Diyarbakır’da Newroz resepsiyonu

Diyarbakır’da Newroz resepsiyonu
Yayınlama: 21.03.2022

DTSO öncülüğünde kentte bulunan 18 sivil toplum örgütü Newroz resepsiyonunda bir araya geldi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır’da yarın kutlanacak Newroz öncesi resepsiyon düzenledi. Saklı Konak’ta düzenlenen resepsiyona yurtdışından misafirlerin yanı sıra, iş insanları, siyasetçiler ve sanatçılar katıldı. 18 kurum tarafından hazırlanan ortak açıklamanın Kürtçesini Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Zazacasını DTSO Başkanı Mehmet Kaya okurken Türkçesini Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya okudu.

Kürtlerin büyük bir coşku ile gerçekleştirmek istediği Newroz kutlamalarının uzun yıllar yasaklandığını dile getiren Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Newroz’un özgürlük ve barışı ifade ettiğini söyledi.

‘KÜRT SORUNUNDA BARIŞÇIL ÇÖZÜM’

Dünyanın birçok yerinde savaşların devam ettiğini belirten Kaya, “Halklar üzerindeki baskı ve zulüm acımasız boyutlarda varlığını sürdürmektedir. Ülkemizde de son 40 yıldır devam eden çatışmalı süreç sebebiyle on binlerce insanımız yaşamını yitirmiş, milyonlarca insan yaşadığı yerlerden göç etmek zorunda bırakılmıştır. Zaman zaman Kürt meselesinin barışçıl çözümüne yönelik büyük umutlarla başlatılan süreçlere tanıklık ettik. Ancak başlatılan bütün bu süreçler toplumsal beklentilerin aksine akamete uğramış, istenilen barış ve huzur ortamı tesis edilememiştir. Bütün bu yaşananlara rağmen savaşa, çatışmaya ve şiddete hayır demeye ve barışta ısrarcı olmaya devam etmeliyiz. Yaşadığımız bunca acıdan sonra bu topraklarda konuşmamız gereken şey, sadece ama sadece barış olmalıdır” dedi.

Açıklamanın ardından konağın avlusunda Newroz ateşi yakıldı. Resepsiyon, MA Müzik sanatçılarının şarkılarıyla sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.