Diyarbakır’dan Barzani’ye: Erdoğan’ın kardeşi, Kürtlerin düşmanı!

Diyarbakır’dan Barzani’ye: Erdoğan’ın kardeşi, Kürtlerin düşmanı!
Yayınlama: 27.04.2022

 Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarda yer alan KDP’ye tepki gösteren Diyarbakırlılar, “Barzani, Kürtlerin düşmanı, Erdoğan’ın kardeşi” diye konuştu. 

Türkiye’nin Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) işbirliğiyle 17 Nisan’da Zap, Avaşîn ve Metîna’ya yönelik başlattığı saldırılar 11’inci gününde devam ediyor. Saldırıların başlamasından itibaren Federe Kürdistan Bölgesi, Kuzey ve Doğu Suriye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde tepkiler yükseliyor. KDP’nin saldırılara bizzat katılmasına tepki gösteren Diyarbakırlılar, saldırılara karşı mücadele çağrısında bulundu.

Musra Bağlı, Barzani’nin geçmişten bu yana Kürtlerin birliğini bozduğuna dikkati çekerek, “Barzani ailesi, Kürtlerin geleceğini düşünmüyor. Kendi çıkar ve menfaatlerini düşünüyor” dedi. Barzani’nin çıkarları için Türkiye’yle işbirliği yaptığını vurgulayan Bağlı, KDP’ye kimliğine, diline sahip çıkması çağrısında bulundu.

‘KDP’NİN KARDEŞİ ERDOĞAN’DIR’

Barzani’nin sınırlarını Türkiye’ye açmasına tepki gösteren Ali İhsan Akdoğan, “KDP’nin kardeşi biz değil, Erdoğan’dır. KDP, saldırılara destek verdikçe biz geriye gidiyoruz. Herkes biliyor ne kadar sermayesi olduğunu. Kürdistan petrolleri Barzani’nin babasının malı değil. Barzani, çıkarları için Güney Kürdistan halkını kandırdı. Kürtler birlik olsun. KDP ‘devletim’ diyor, kimi savunuyor? Kürtleri savunuyor mu? İnsan toprak başkasına açmaz. Silah getirtip kardeşini öldürtüyorsun” diye konuştu.

Barzani’yi kınayan Leyla isimli yurttaş, “Gerilla olmazsa orada duramazlardı. Gerillanın sayesinde orada kalabiliyor. Türk devletinin de bu savaşı neden yaptığını biliyoruz. Barzani elini kardeşinin kanından çeksin. Barzani’nin yaptığı büyük bir ihanettir. Çünkü Barzani elini düşmanının eline vermiş. Türk devleti Kürtlerin hiçbir yerde olmasını istemiyor. Rojava, Başur, Bakur’da saldırıyorlar. Birçok siyasetçimiz Erdoğan tarafından tutuklandı. Barzani de aynı şeyi yapıyor. İkisini de kınıyorum. Bu savaşın sonlanması için mücadele etmek gerekiyor. Hepimiz sokaklara çıksaydık belki bu savaş dururdu. Kürtler olarak bir olalım. Başur, Bakur fark etmez, hepimiz aynıyız.”

Cezayi Filiztekin isimli yurttaş da savaşla sorunun çözülemeyeceğini belirtti. Türkiye ile KDP arasındaki işbirliğini kınayan Filiztekin, “Kürtleri öldürerek yok edemezler. Türkiye ne derse KDP onu yapıyor. Kürtlük adına Kürtleri aldatıyor, Kürt değiller” dedi.

KÜRTLERİN DÜŞMANI

“Amaçları halkı eziyete, zahmete sokmak, korkutmak” diyen Ali Güzel de bu savaşın olmaması gerektiğini, Barzani’nin bir an önce bu yanlıştan dönmesi gerektiğini dile getirdi. Barzani’nin ihanet ettiğini ifade eden Güzel, “Halk birlik içinde olmalı ve ayaklanmalı. Barzani Kürtlerin kardeşi değil düşmanıdır” diye konuştu.

’KÜRT’ÜM DEMEKLE KÜRT OLUNMUYOR’

Avni Baran ise, tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Devletin amacının Güney Kürdistan’ı işgal etmektir. Kürt partisi olan bir parti Kürtlerin düşmanlığını yapar mı? Ne kadar Kürt partisi olabilir? Kürdüm demekle Kürt olunmuyor. Bizden çok Güney halkının olanları görmesi gerekiyor. İçimizdeki düşman belli zaten. Bize yapılan şu an onlara da yapılıyor. Sırtlarını Barzani’ye dayamasınlar. Barzani’nin önünü kesmezlerse yarın bizden daha beter hale düşecekler. Onlarda oralara kolay gelmediler. Barzani ailesi için gelmediler. Çok bedel ödediler. Mücadeleyle oralara geldiler. Halk her yerde, her zaman destek olmalı.”

MA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.