Diyarbakırlı iş insanı Nedim Şimşek Kürtçe röportaj verdi, görevden alındı

Diyarbakırlı iş insanı Nedim Şimşek Kürtçe röportaj verdi, görevden alındı
Yayınlama: 04.09.2024

Diyarbakırlı iş İnsanı Nedim Şimşek, Kürtçe yayın yapan Rudaw TV’ye verdiği Kürtçe söyleşi sonrası Başkan Vekili olduğu KAMİAD tarafından görevden alındı. Karar tepki çekti.

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Diyarbakırlı Başkanvekili Nedim Şimşek’i görevden aldı. KAMİAD yaptığı açıklamada, Şimşek’in görevden alınma gerekçesini Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nde Kürtçe yayın yapan Rudaw TV’ye demeç vermek olarak açıkladı. Açıklamada, Rudaw TV “sözde yayın organı” olarak nitelendi, Şimşek’in yönetim kurulunun onayı olmadan, yayına katıldığı iddia edildi.

KAMİAD, disiplin soruşturmasına dair derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Adıgüzel imzasıyla şu açıklamayı paylaştı:

“Kamuya Yapım, Mal Alımı, Hizmet Alımı ve Danışmanlık işleri yapan yüklenici firmaları ve iş insanlarını bir çatı altında toplayarak, kamu müteahhitleri ve iş insanlarını temsil amacıyla kurulmuş olan Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD), kurulduğu Haziran 2022’den beri üyelerimizin ve sektördeki paydaşlarımızın haklı haykırışlarını yasal zeminde duyurma çabalarını ısrarla sürdürmektedir.

‘YASAL BİR PLATFORM DEĞİL, TASVİ ETMİYORUZ’

Ancak, Derneğimizin Başkan Vekili Nedip ŞİMŞEK Derneğimizin Yönetim Kurulu’nun onayı olmaksızın 23 Ağustos 2024 tarihinde ülkemizde yasal bir platform olmayan Rudaw TV adlı sözde yayın organına çıkmıştır. Kendisinin bu programda “KAMİAD Bşk. Vekili” sıfatını kullandığı bilgisi edinilmiş olup, Dernek Yönetim Kurulu olağanüstü toplanmış ve kendisinin bu programa katılması yönünde herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmadığı, bahsi geçen programda verilen röportajın Derneğimizin onayı dışında olduğu, tasvip edilmediği ve kendisinin Derneğimizi temsilen yayına katılmadığı, bireysel hareket ettiği tespitli olup anılan kanala çıkması ve derneğimizin adını kullanması sebebiyle derneğimiz disiplin kurulan sevk edilmiş olup, disiplin süreci sonuçlanana kadar Başkanvekilliği ve derneğimiz ile ilgili tüm görevlerinden tedbiren uzaklaştırılmıştır.”

‘RUDAW’IN BEŞ İLDE TEMSİLCİLİĞİ VAR’

Amida Haber’in aktardığına göre, Diyarbakırlı iş insanları ise Nedim Şimşek’in KAMİAD tarafından görevden alınarak hedef gösterilmesine tepki gösterdi. İş insanlarının açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Dünyanın tamamında ulusları düzeyde yayın yapan Türkiye’de en az beş ilde temsilciliği olan, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bakanların, milletvekillerinin, siyasi parti başkanlarının beyanat verdiği, külliyede basın toplantılarına akreditasyon basın kuruluşu olarak katılan Rudaw Medya Grubu’na bölge müteahhitlerinin yaşadığı sorunları aktardığı için linç edilmeye ve kurucusu olduğu KAMİAD’dan uzaklaştırmaya çalışılan Nedim Şimşek’in yanındayız.

Nedim Şimşek pandemiden bu yana kamu müteahhitlerinin yaşadığı sorunları Türkiye’nin ilgili bütün bakanlıkların gündemine taşınmasında başat rol oynamıştır bizlerde onun şahidiyiz. Bu şekilde bir linç kampanyası başlatıp linçten belli çevrelere yaranmaya çalışan KAMİAD yönetim kurulu üyelerini de teşhir etmekten de geri durmayacağımızın da bilinmesini isteriz.”

KAMİAD, 2021 yılında kuruldu. Diyarbakırlı İş İnsanı derneğin kuruluşunda, kurucu başkan yardımcısı olarak yer aldı. Geçen yıl yapılan kongrede, Nedim Şimşek, başkan vekili seçildi. (Kaynak)