Dünya Basınında Bugün | George Floyd’un katili Derek Chauvin 40 yıl hapisle karşı karşıya

Dünya Basınında Bugün | George Floyd’un katili Derek Chauvin 40 yıl hapisle karşı karşıya
Yayınlama: 21.04.2021

Batı basınında öne çıkan gazetelerin manşetleri…

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) George Floyd’u öldüren eski polis memuru Derek Chauvin’in tüm suçlamalardan suçlu bulunması gazetelerin birinci sayfalarında yer aldı. 

İngiltere basını, Avrupa en büyük kulüplerinden 12’sinin katılımıyla oluşturulan “Avrupa Süper Ligi”yle ilgili gelişmeleri ön plana çıkardı. Avrupa Süper Ligi planının kurucuları arasında yer alan 6 İngiliz kulübünün hepsi, Süper Lig’den çekildiklerini açıkladı.

George Floyd’un boğazına diziyle 9 dakika 29 saniye boyunca bastıran ve onu nefessiz bırakarak ölümüne yol açmakla suçlanan beyaz polis memuru Derek Chauvin’in yargılandığı davada, jüri üyeleri Pazartesi günü 4 saat, Salı günü de 6 saat kapalı kapılar ardında görüştü ve ikinci günde karara vardı.

İkinci derece yani kasıtsız cinayet, üçüncü derece cinayet ve ikinci derece adam öldürmekle suçlanan eski polis memuru Derek Chauvin, hakkındaki tüm suçlamalardan suçlu bulundu.

Chauvin’in hapiste kalacağı süre sekiz hafta içinde açıklanacak. Chauvin’in 40 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

İlk olarak Manchester City, Avrupa Süper Ligi’nden çekilme sürecini başlattı, onu takip eden Chelsea çekilmek için gerekli belgeleri hazırladığını bildirdi.

Ardından Arsenal, Liverpool, Manchester United ve Tottenham da Avrupa Süper Ligi’nden çekileceklerini açıkladı.

Pazar gecesi, İngiltere, İspanya ve İtalya’dan 12 kulübün katılımıyla Avrupa Süper Ligi kurulduğu açıklanmıştı. Plan UEFA, FIFA, İngiltere hükümeti ve taraftarların büyük kısmının tepkisini çekmişti. Ayrıca, bu ligde oynayan futbolcuların diğer liglerden men edilebilecekleri uyarısında bulunulmuştu.

ABD ve Avrupa’da bugün öne çıkan haberlerden bazıları şöyle:

NEW YORK TIMES: POLİS ŞİDDETİNE KARŞI NADİR BİR ÇIKIŞ

New York Times gazetesi manşetinde siyah Amerikalı George Floyd’u boynuna diziyle basarak öldüren Derek Chauvin’in suçlu bulunmasını manşete taşıdı. Gazete, hakkındaki kefalet kaldırılarak cezaevine gönderilen Chavuin’in ters kelepçeli fotoğrafına geniş şekilde yer ayırdı.

New York Times, kararı “ABD’de polis şiddetine karşı nadir bir çıkış” olarak duyurdu. Gazete yaşanan protesto sürecini “Önemliyiz çığlığıyla adalet arayışı ve rahatlama” başlığıyla nitelendirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.