Elazığ’da işten çıkartılan gazeteci Akgün: Açlıkla terbiye etmek istiyorlar

Elazığ’da işten çıkartılan gazeteci Akgün: Açlıkla terbiye etmek istiyorlar
Yayınlama: 20.05.2022

Elazığ’da zabıtaların işportacılara müdahale anını çektiği için önce darp edilen ardından da işinden olan gazeteci Faik Akgün, belediyenin baskısı sonucu işsiz kaldığını iddia ederek, “Açlıkla terbiye edip önlerinde eğilmemi istiyorlar ama eğilmem” dedi.

Elazığ’da yayın yapan Günebakış Gazetesi’nde çalışan gazeteci Faik Akgün’ün işine belediyenin baskısıyla son verildi. Akgün, 26 Nisan’da AKP’li Elazığ Belediyesi zabıta ekipleri tarafından işportacılara yapılan müdahaleyi mobil ödeme bahis çektiği için önce zabıtalarca darp edildiğini sonrasında ise, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu’nun talimatıyla çalıştığı Günebakış Gazetesi’nde çıkarıldığını söyledi.

‘ZABITALARIN SALDIRISINA UĞRADIM’

Akgün, işten çıkarılma sürecine ilişkin olarak, “Elazığ Belediyesi zabıtalarının hukuksuz bir şekilde işportacılara müdahale ettiği ve bu duruma tepki gösteren vatandaşlara da saldırdığı ihbarını aldım. Olayın meydana geldiği İzzetpaşa Camii önüne ulaştığımda; bir zabıtanın vatandaşın üstüne yürüdüğünü gördüm. Ben de o anı fotoğraflamak istedim. Tam o sırada çok sayıda zabıtanın saldırısına uğradım. Çekip yapmamı engelledikleri gibi, bir de beni darp ettiler. Çok sayıda zabıta tarafından darp edildiğim için darp raporu alarak zabıtalardan şikâyetçi oldum” dedi.

‘ŞİKÂYETİMİ ÇEKMEM NOKTASINDA BASKI YAPILDI’

Akgün, zabıtalardan şikâyetçi olduğu için çalıştığı gazetenin sahibi ve genel yayın yönetmeni Erhan Doğan tarafından şikâyetini geri çekmesi için kendisine baskı yapıldığını ifade etti. Gazete sahibi Doğan’ın Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu’nun da içinde bulunduğu belediye yetkilileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdiğini, sonrasında kendisini işten çıkardığını savunan Akgün, Elazığ’da basının durumunu tek bir kelimeyle özetlersek, hepsi sahibinin sesi konumunda. Birkaç istisna dışında, gazetecilerin çoğu belediye güzellemesi yapıyor. Beni işten çıkartan gazete de uzun zamandır bu reklamdan pay almak için güzelleme yapıyordu” diye belirtti.

‘ONLARIN ÖNÜNDE EĞİLMEYECEĞİM’

Gazetecilere yeterince destek verilmediğini dile getiren Akgün, “Belediyenin beslemeleri haline gelenler, beni istihdam ettikleri takdirde bu desteğin kesilmesini göze alamayacaklardır. Akılları sıraca bu şekilde beni işle ve ekmekle terbiye edip, önlerinde eğileceğimi ve hukuksuzluklarına göz yumacağımı hesap ediyorlar. Ben bir kez de sizin aracılığınızla ifade edeyim, beni işsiz ve ekmeksiz bırakanların karşısında bugüne kadar nasıl dik durduysam, bundan sonrada açlıktan ölsem bile eğilmeyeceğim” diye konuştu.

DOĞAN VE BİLGİNOĞLU İDDİALARI YALANLADI

Akgün’ün iddialarına ilişkin ulaştığımız Günebakış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Doğan, “İşten çıkarmışım. Normal değil mi? Başka isimleri de çıkardım. Çıkaramaz mıyım? Şeklinde ifadeler kullandı. İddiaların bir diğer muhatabı Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ise, “Ben bu arkadaşın ismini ilk defa duyuyorum. Görsem tanımam. Belki de görmüşümdür. Ama ben Erhan Doğan ile ne bu konu ne de başka konu hakkında konuşmamışım. Hiç kimseye de böyle bir şey demem mümkün değil. Ekmeği ile niye oynayayım. Ben kimim ve o gücüm nerde? Zabıta müdürlüğü bana bağlı değil” diyerek kendisini savundu.

MA/Müjdat Can

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.