Elektrik kesintilerini protesto eden çiftçilere gaz bombalarıyla asker müdahalesi

Elektrik kesintilerini protesto eden çiftçilere gaz bombalarıyla asker müdahalesi
Yayınlama: 10.08.2021

DEDAŞ’ın elektrik kesintilerine karşı çiftçilerin yol kapatma eylemleri yayılıyor. Urfa-Mardin yolunu trafiğe kapatan çiftçilere, jandarma gaz bombalarıyla müdahale etti.

Urfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Çobanderesi mevkinde bir araya gelen çiftçiler, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) kesintilerine karşı Urfa-Mardin karayolunu traktör ve araçlarıyla trafiğe kapatarak protesto etti. Sabah erken saatlerde toplanan çiftçiler, sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin ürünlerini kuruttuğunu, mağdur olduklarını ve sorunlarının çözülmesini istedi.

ÇİFTÇİLERİN EYLEM YAPTIĞI YERE ÇOK SAYIDA ASKER GÖNDERİLDİ

Yol kapatma eylemi nedeniyle Urfa-Mardin Karayolu’nda uzun araç kuyruğu oluştu. Eylemin yapıldığı alana çok sayıda asker gönderildi. Çiftçileri ablukaya alan jandarma, yolun açılmasını ve çiftçilerin dağılmasını istedi. Çiftçiler eylemlerini sonlandırmayı kabul etmeyince, jandarma gaz bombalarıyla müdahale etti.

TARIM EMEKÇİLERİ GAZDAN ETKİLENDİ

Birçok çiftçi gazdan etkilenirken, çiftçilerin jandarma müdahalesi sonrası bekleyişi sürüyor. Çiftçilerin yolda kalan araçlarından kaynaklı trafik akışı sağlanamadı.

DEDAŞ’ın kesintilerine karşı daha önce de çiftçiler Siverek, Hilvan ve Viranşehir’de de aynı taleplerle eylemler düzenlemişti. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.