Emek ve Demokrasi Platformundan Batman Barosuna destek

Emek ve Demokrasi Platformundan Batman Barosuna destek
Yayınlama: 12.05.2022

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Yeni Akit Gazetesinin yapmış oldugu haberde Batman Barosunu hedef aldığı gerekçesiyle  basın açıklaması düzenleyerek kınadı.

“BATMAN BAROSU YÜZ AKIMIZDIR”

Batman Barosu girişinde basın metnini Emek ve Demokrasi Platformu adına okuyan Deniz Topkan “
Geçtiğimiz günlerde HDP Genel Merkezi önünde yaşanan saldırıları, Milletvekili ve aynı zamanda bir avukat olan Ayşe Acar Başaran’a yönelik tehdit söylemlerini ve akabinde Batman Barosu’nu hedef gösterici şekilde haberleştiren Akit gazetesinin haberini kınıyoruz. Yalan ve iftira niteliğindeki haberleri ile toplumun muhaliflerini hedef gösteren ve toplumu kışkırtan akit isimli sözde bir gazete halen nasıl yayın yapabiliyor merak etmekteyiz.
Muhalefette bulunan kim olursa olsun açıkça linç teşebbüsünde uğramakta ve tehdit edilebilmekte ilken, kara politikalar ile Akit Gazetesi tarafından yapılan habere ‘’Batman Barosu da şer yuvası’’ şeklinde başlık atılmış, toplumdan gelen tepkilere rağmen haberi kaldırmamıştır. Sözde akit gazetesini gazetecilik mesleğine saygıya davet ediyor, yapmış olduğu haberden dolayı kınıyorum” dedi.

Basın açıklaması Batman Barosu Başkanı Avukat Erkan Şensesin desteklerinden dolayı Emek ve Demokrasi Platformuna teşekkür etmesiyle son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.