Tüm Dünya ülkelerini sarsan ve insanlığı tehdit eden korona pandemisine karşı çeşitli önlemler alınmakta. Kimi ülkeler çok radikal önlemler bile almaya başladı.

Koronavirüsüne karşı alınan önlemlerin başında insanların yoğun olduğu yerlerin kapatılmasında yada kısıtlaması geldi. Evde kal çağrıları yapıldı ve bazı yerlerde sokağa çıkma yasakları gerçekleştirildi.

Her toplumsal yaptırımda olduğu gibi yine az kazanan emekçiler mağdur olanların başında geldi. Kapatılan iş yerleri emekçileri işten çıkardı yada ücretsiz izne çıkardı, Emekçiler herkes gibi evde kalarak kendisini ve ailesini virüse karşı korumak ister ama evden çıkmadan da geçimini sağlayacak birikiminin de olması şart. Ülkeyi yönetenler halkı için daha özverili ve özenle olaya yaklaşmalı insanların evlerine temel gıda maddeleri girmeli elektrik, su doğal gaz gibi insan yaşamı için elzem olan ihtiyaçlar devlet tarafından karşılanmalı.

İbadethanelerde dua ediliyor, elbette dua edilsin ancak gerekti tüm tedbirler alınsın ve aynı anda dua da okunsun. Öğretmenlerin öğrencilerine ‘Kopya çekmek serbest ama yakalanmamak şartıyla’ dediği gibi yetkililer ‘Virüse yakalanmamanın bir yolunu bulduk; yakalanmamak’ demesi herkeste bir hayret uyandıran trajı komik abuk subuk şeyler söylenmemeli, yapılmamalı.