Emekçiler savaşa karşı Meydanlarda | CANLI

Emekçiler savaşa karşı  Meydanlarda | CANLI
Yayınlama: 01.05.2022

Diyarbakır’da binlerce işçi ve emekçi, kortejler halinde 1 Mayıs’ın kutlanacağı İstasyon Meydanı’na akmaya başladı.

1 Mayıs, Kamu Emekçiler Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu, Tabip Odası, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilciliği ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu öncülüğünde “Birlikte Değiştireceğiz” şiarıyla kutlanıyor. Sabah saatlerinden itibaren binlerce kişi, kortejler halinde kutlamanın yapılacağı İstasyon Meydanı’na akmaya başladı. Alana “Onurlu ve insanca bir yaşam için alanlardayız”, “Emek bizim söz bizim”, “Bu iktidarla geçinemiyoruz, asgari değil insanca yaşam”, “Savaşlara ve antidemokratik uygulamalara karşı alanlardayız”, “Ülke zengin, halk fakir, yandaş mutlu” ve Keda me rumeta me ye” pankartları asıldı. Kortejlerde sık sık “Bijî yek gulan”, “Bijî berxwedana karkeran”, “Katil, hırsız AKP”, “jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

Emekçilerin, işçilerin alana girmesi için üç kontrol noktası oluşturuldu, girişte yapılan aramaların ardından girişler sağlanıyor.

KORTEJLER ALANA GİRİŞ YAPTI

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) üyeleri, dernek binası önünden; Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyeleri, temsilcilik binası önünden; Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) örgütleri, Hazal Parkı önünden, KESK, Eğitim Sen, TMMOB ve diğer sendika örgütleri de Gevran ve Ekinciler caddesinden İstasyon Meydanı’na kortejler halinde giriş yaptı. DFG korteji “Kedkarên Çapemeniya Azad, li dijî zilmê kedxwariyê, qedexe û sansurê li ber xwe didin, bijî yekê gulanê” pankartıyla, HDP Gençlik Meclisi ise Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarına tepki olarak, “Birlikten zafer, ihanetten sömürü doğar” pankartıyla alana giriş yaptı.

KONUŞMALAR YAPILACAK

1 Mayıs mitinginde, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Tertip Komitesi üyesi Kamuran Taş, KESK MYK üyesi Gönül Kural ve TTB Merkez Konseyi üyesi Yerlikaya Halis Yerlikaya birer konuşma yapacak.

Konuşmaların ardından Azad Bedran ve Eğitim Sen müzik grubu sahne alacak.

Emekçilerin ve sendika örgütlerinin alana girişleri sürüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.