Emine Şenyaşar: Ailemi öldürenler 4 kişi değildi

Emine Şenyaşar: Ailemi öldürenler 4 kişi değildi
Yayınlama: 25.04.2022

Ailesinden 3 kişinin katledildiği soruşturmada 4 kişinin tutuklanmasıyla adaletin sağlanmadığını belirten Emine Şenyaşar, “Katliamda yer alan herkes cezalandırılmalı. Oğlum serbest bırakılana kadar adalet mücadelemiz devam edecek” dedi. 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları seçim çalışmaları sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşar ailesine saldırmış, başlayan olaylarda Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. AKP’li Yıldız’ın yakınları Suruç Devlet Hastanesi’nde de saldırılarını sürdürmüş, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek katledilmişti. Yaşanan olaylarda AKP’li milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da bulunamayan bir silahtan çıkan mermi ile yaşamını yitirmişti.

Yaklaşık 4 yıldır yürütülen soruşturmada gizlilik kararı konulan Suruç Devlet Hastanesi’ne yaşanan katliama dair açılan dosya kapsamında, 22 Nisan 2022 tarihinde olay ile ilgili AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın babası Osman Yıldız, ağabeyi Celal Yıldız, yeğenleri Osman Şah, Şeğsin Yıldız ve danışmanı Mustafa Amaç’ın da aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alındı. Dosya savcısının talimatıyla 43 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Bir gün gözaltına tutulan 10 kişi, emniyet ifadelerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Polis ablukası altında Urfa Adliyesi’ne getirilerek, savcılık ifadeleri alınan Osman Yıldız (İbrahim Halil Yıldız’ın babası) ve Osman Şah Yıldız (İbrahim Halil Yıldız’ın yeğeni) savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren duruşma sonucunda, AKP’li Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, İbrahim Şimşek, Mikail Şimşek ve Müslüm Yıldız, “Kasten öldürme”, “Kasten yaralama”, “Delil karartma” nedeniyle tutuklandı. Mahkeme, tutuklama talebiyle sevk edilen diğer 4 kişiyi ise “Adli kontrol şartı” ile serbest bıraktı.

Urfa Adliyesi önünde karşı karşıya kaldıkları kolluk engellemesi ve mevsimsel zorluklara rağmen 413 gündür saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Adalet Nöbeti eylemini sürdüren Emine Şenyaşar, 4 yıl sonra dosyada yaşanan gelişmeyi Mezopotamya Ajansı’na (MA) değerlendirdi.

SALDIRGANLAR 4 KİŞİ DEĞİLDİ

İşyerleri ve devamında devlet hastanesinde ailesine dönük saldırıda yer alan kişi sayısının 4 olmadığını belirten Şenyaşar, “Sayıları çok kalabalıktı. Çocuklarımı vahşice katlettiler. Çok kişi vardı. Hepsi çocuklarımı öldürdüler. Hepsi tutuklansın. Yaşlıları, gençleri ile birlikte saldırdılar. İşyerinde yaralayıp, hastanede öldürdüler. Vekil (İbrahim Halil Yıldız) ‘hepsini hastaneye getirin’ dedi. Hastaneye götürüp öldürdüler. Celal Yıldız (İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi) ve vekil çocuklarımı öldürdüler. Partisi (AKP) bunun peşini bıraksınlar, bu halkın vekili olamaz” dedi.

EYLEMİ SÜRDÜRECEK

Adalet sağlanması talebiyle Urfa Adliyesi önünde 413 gündür Adalet Nöbeti tuttuklarını hatırlatan Şenyaşar, “Ben oğlumu (Fadıl Şenyaşar) bırakılsınlar diye adliye binası önünde oturdum. Oğlum bırakılana kadar da oturmaya devam edeceğim. Oğlum yaklaşık 4 yıldır tek kişilik bir hücrede tutuluyor. Tutuklandığında yaralıydı, yaralı halde hapse attılar. Onunda ölmesini istiyorlardı. Hepimizi öldürmek istediler. Çocuklarım ve çocuklarımın babasını yaraladılar, hepsini öldürmek istediler. 3 oğlum şans eseri kurtuldu. Artık yeter, oğlum eve gelsin. Oğlum kimseyi öldürmedi, bıraksınlar. Bende torunlarım arasında oturmak istiyorum. Artık bizde gelecekte neler yapacağız hayalleri kurmak istiyoruz. Oğlum bırakılana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

HERKES İÇİN ADALET

Oğlu Fadıl Şenyaşar’ın bırakılana kadar adliye binası önünde nöbet eylemini devam ettireceğini vurgulayan Şenyaşar, “Eşim Hacı Esvet, çocuklarım Adil ve Celal toprağın altından çıkıp gelmeyecekler. Bunu bize yapanlar bizden daha beter olsunlar. Allah’a şirk koştular (Yıldız-Şimşek ailesi) ‘Biz Allah’ız dediler. Ben herkes için adalet istiyorum, sadece kendim için istemiyorum. Cezaevinde suçsuz yere tutulan herkes için adalet istiyorum. Fadıl’ım ile birlikte cezaevlerinde suçsuz yere tutulan herkes serbest bırakılsın istiyorum” ifadelerini kullandı.

ADALET SAĞLANINCA TAZİYE KURULACAK

Katliamın üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen hala taziye kurup, yas tutamadıklarını dile getiren Şenyaşar, “Adalet gelirse, taziye kuracağız. Fadıl’ım geldiğinde taziyemizi kuracağız. Daha aile olarak taziye kurmadık ama adliye binası önünde her gün ağlıyorum. Çocuklarımın fotoğraflarını gördüğümde ağlıyorum. Evde torunlarımı gördüğümde ağlıyorum. Artık gözlerim görmüyor. Sağlık durumum iyi değil. Erdoğan (AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan) çocuklarımın bir suçunun olmadığını biliyor. Umarım Emine ve Tayyip Erdoğan’ın rüyalarına gireriz, bu çektiğim acıları görsünler artık” şeklinde konuştu.

DAYANIŞMAYI BÜYÜTME ÇAĞRISI

Adalet Nöbeti boyunca kendilerine destek ziyaretinde bulunan herkese teşekkür eden Şenyaşar, şunları söyledi: “Bizim eylemi sahiplenme çok oldu. Bizi yalnız bırakmadılar. Her gün yanımızda birileri oldu. Bazı günler 10, bazı günler 20, bazı günler 100 kişi yanımızda oldu. Allah hepsinden razı olsun. Avukatlara da teşekkür ediyoruz. Çoğu zaman bizim için insanlar şehir dışından da geliyorlar. Ben bugün yine adliye binası önünde olacağım. Destek ziyaretlerinin artmasını, daha fazla kişinin yanımıza gelmesini istiyoruz. Her zamankinden daha çok dayanışmaya ihtiyacımız var. Ben oğlumu (Fadıl Şenyaşar) istiyorum. Fadıl’ımı bıraksınlar, bir kızı var, onu soruyor. Kızı ‘Beni babamın yanına götürün’ diyor. Biz ona ‘Baban çalışıyor’ diyoruz. Ama büyümüş, ‘Babam çalışmıyor, hapiste tutuluyor’ diyor. İki oğlumu öldürdüler, onlar mezarda, Fadıl’ım cezaevinde, biz ise adliye önünde çürüyoruz. 4 kişi bu katliamı yapmadı, sayıları daha kalabalıktı. Vekil (İbrahim Halil Yıldız) de içindeydi. Çocuklarım hastane içinde katledildiğinde, vekil dışarıda ıslık çalıp, alkış tuttu. Çocuklarımın bindiği ambulanslara saldırdılar. Yaralı olanları da öldürmek istediler. Hepsi cezasını çeksin. Bizim yaşadıklarımızdan daha acısını yaşasınlar.”

MA / Emrullah Acar

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.