Erdoğan: Bu ülkede Kürt sorunu yoktur

Erdoğan: Bu ülkede Kürt sorunu yoktur
Yayınlama: 25.11.2020

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç’a gönderme yapan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bu ülkede Kürt sorunu yoktur” iddiasında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis’te düzenlenen Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de ‘Kürt sorununun’ olmadığını öne süren Erdoğan, “Kürt sorunu diyorlar, ne Kürt sorunu? Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Bunları biz çözdük” ifadelerini kullandı.

KAYYIMLARI ÖVDÜ

HDP’li belediyelere atanan kayyımları savunan Erdoğan, “Buradan tüm Güneydoğu’ya, Doğu’ya sesleniyorum; ulaşıma bakın, altyapıya bakın. Oralar ne haldeydi? Oraları çukurlarla döşeyenler kimlerdi? Camilerimizi yıkanlar onlar değil miydi? Niçin kayyım atanıyor diyenlere sesleniyorum; bunlar oralarda devletten aldıklarını dağa gönderenlerdi. Biz de bu kayyımlarla tüm bölgeyi tepeden tırnağa enerjisi, sağlığı, eğitimi, adaleti, emniyeti ile hala devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘İÇİMİZDEKİLERİN AYNI TRENE BİNMESİNİ ANLAMADIK’

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç’a da üstü kapalı göndermede bulundu. “Birilerinin Türkiye’yi bambaşka bir fotoğrafın içinde göstemresinde art niyet vardır” diyen Erdoğan, “Yeminli Türkiye düşmanlarını anladık. CHP içindeki tetikçileri anladık. Yıllarca aramızdakilerin de aynı trene binmesini anlamadık” dedi.

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı da hedef alan Erdoğan, “Niye hala hapisteler? Bunları ödüllendirecek değiliz. Bu teröristlerden birinin yazdığı kitabı herkesin okumasını tavsiye edilmesi beni rencide etmiştir” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.