AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Gemlik yürüyüşüne katılan milletvekillerini hedef alarak, “Ben inanıyorum ki milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye teröristi övme hakkı tanımaz” dedi.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan katıldığı İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuştu.

Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin Kadıköy yürüyüşünü hedef aldı. İmralı’da uygulanan tecridi protesto etmek için yapılmak istenen yürüyüşe katılanlara hakaret eden Erdoğan, “Kadıköy’de terörist başını öven sloganlar atılması provokasyondan öte namussuzluktur, kanı bozukluktur. Ben inanıyorum ki milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye teröristi öv hakkı tanımaz. Bu alçaklığın bedelini yargı önünde verecekler. Türkiye terörün her türlüsü ile mücadelesini zafere ulaştıracaktır” dedi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Türkiye’nin ekonomi programını kararlılıkla uygulayacaklarını dile getiren Erdoğan, Asgari ücrete dair de şunları söyledi: “İnsanlarımızın döviz ve altın tasarrufu alışkanlıklarını TL’ye yöneltmek için çeşitli alternatifler sunuyoruz. Milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Aralık ve ocak gerçekleşmeleriyle enflasyonun sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 şubat ve mart aylarından itibaren önemli ölçüde geride bırakmış olacağız. Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle her kesimi rahatlatacağız. Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek adımlar atıyoruz. Herkesin hesabını, planını buna göre yapmasını özellikle tavsiye ediyorum.” (MA)