Erdoğan, kara harekâtı sinyalini yineledi

Erdoğan, kara harekâtı sinyalini yineledi
Yayınlama: 22.11.2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rojava ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde düzenlenen hava saldırılarını kara harekatının izleyebileceği yönündeki açıklamasını tekrarladı: En kısa sürede tank ve askerle hepsinin de kökünü kazıyacağız bunu da böyle bilin.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rojava ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde düzenlenen hava saldırılarının ardından bir kara harekâtı düzenlenebileceği yönündeki sözlerini yineledi. ABD ve Rusya’dan uyarılar eşliğinde gelen itidal çağrılarının ardından konuşan Erdoğan, “Teröristlerin tepesindeyiz. İnşallah kısa bir süre içinde tankımızla ve topumuzla hepsinin kökünü kazıyacağız” dedi.

‘BİZ ANLAŞMALARDA ÜZERİMİZE DÜŞENLERİ YERİNE GETİRDİK’

Erdoğan, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Karkamış’ta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 4 yaşında çocuk, şehidimiz, 22 yaşında öğretmenimiz rahmetli oldular. Bu kardeşlerimizin dökülen tek damla kanı dahi boşa gitmeyecektir. Saldırıların kaynakları bellidir. Bu bölgedeki teröristlerin her birinin kimliğini biliyoruz. Bu teröristleri kimlerin himaye ettiğini de biliyoruz. Sabrımız çaresizliğimizden veya kifayetsizliğimizden değildir. Sabrımız hukuk devleti olarak diplomasiye sonuna kadar riayet etme hassasiyetindendir.

Biz Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması hususunda her anlaşmaya riayet ederek üzerimize düşenleri yerine getirdik. Türkiye’yi harf oyunlarıyla teröristlerin yanında kendi askerlerine görüntü verenler için yolun sonu gelmiştir. Artık bu saatten sonra bizim için tek bir ölçü vardır. Tek bir sınır vardır. O da kendi ülkemizin kendi vatandaşlarımızın güvenliğidir. Bu güvenlik nereden başlayacaksa oraya kadar gitmek en meşru hakkımızdır. Kendi güvenlikleri için binlerce kilometreden gelenler bu hakkımızı anlayışla karşılamaları gerekiyor.”