Erdoğan’dan Barzani’ye ‘işbirliği’ teşekkürü

Erdoğan’dan Barzani’ye ‘işbirliği’ teşekkürü
Yayınlama: 20.04.2022

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlatılan askeri operasyona destek verdiği için Irak Merkezi Hükümetine ve Barzani ailesine teşekkür etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.  Yeni bir kucaklaşma ve kardeşlik seferberliği başlattıklarını söyleyen Erdoğan, “AK Parti çatısı altında bu ülkeye hizmet etmiş, ancak daha sonra farklı sebeplerle teşkilatlarımızdan kopmuş kardeşlerimize özel önem ve öncelik veriyoruz” dedi. “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” hedefiyle bir araya gelen 6 siyasi partiyi gündemine alan Erdoğan, “Tüm dünya son yarım asrın en büyük ekonomik kriziyle boğuşurken muhalefetin ve 6 +1’li masanın birbirlerine gol atmak, sosyal medyada birbirlerine ayar vermektir. Sadece geçtiğimiz hafta yaşanan tartışmalar bile zillette izzet aranamayacağını bir kez daha ispatlamıştır” dedi. Erdoğan, “Sürekli kavga eden, sürekli kapris ve kumpas peşinde koşan 28 Şubat ittifakı Allah’ın izniyle 2023’ü bile göremeyeceklerdir” ifadesinde bulundu.

‘İSRAİL İLE İLİŞKİLER BAŞKA KUDÜS BAŞKA’ 

Erdoğan, İsrail ile ilişkilerine dair de, “Her ne kadar Mescid-i Aksa’nın 1969 yılında alçakça yakılmaya çalışılmasının ardından kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı dahi bu meseleye yeteri kadar sahip çıkmıyor olsa da biz kendi tarihimizin, inancımızın gereğini yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Küresel ve bölgesel ihtiyaçların gereği olarak İsrail’le siyasi – ekonomik ilişkilerimiz için attığımız adımlar başka, Kudüs davası başkadır. Tüm dünya sussa bile biz Kudüs davamızı en yüksek sesle sürdüreceğiz. Filistin Devlet Başkanı, BM Genel Sekreteri, Ürdün Kralı ile İsrail Cumhurbaşkanı ile yaptığım telefon görüşmelerinde bu konudaki tavrımızı kendilerine ifade ettik. Temennimiz şu mübarek günlerde Kudüs’te yaşanan zulmün son bulmasıdır” ifadelerini kullandı.

 IRAK VE BARZANİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ

 17 Nisan’da başlayan Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik askeri operasyona dair de Erdoğan, şunları söyledi: “Maalesef biz içeride ne yaparsak yapalım sınır dışında toplanan, eğitilen, ülkemize sızdırılan teröristlerin kökünü tam manasıyla kazıyamadık. Döktükleri kan sürekli arttı. Bir süre önce terörle mücadele konseptimizi değiştirdik. Terör örgütleriyle mücadelemizi doğrudan kaynaklarına, inlerine doğru genişlettik. Bu stratejinin etkilerini de kısa sürede gördük. Sızmaları ve kaçışları büyük ölçüde engelledik. Irak’ta terörle mücadelemize destek veren merkezi hükümet ve bölgesel yönetime teşekkür ediyoruz.” 

MÜLTECİ AÇIKLAMASI

 Erdoğan, grup toplantısı çıkışında gazetecilerin mültecilerle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Bayramda gidenlere müsaade etmeme değerlendirmemiz var” açıklaması hatırlatmalarına karşılık, “Süleyman Bey’in dediği doğrudur. Sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız. Kuzey Suriye’deki briket ev inşaatı bittikten sonra o bölgede huzurlu ve güvenli bir ortam sağlandıktan sonra sığınmacılar zaten kendileri gönüllü olarak oraya dönecektir” diye konuştu.  (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.