Erdoğan’dan EYT açıklaması: Yaş sınırı yok

Erdoğan’dan EYT açıklaması: Yaş sınırı yok
Yayınlama: 28.12.2022

EYT düzenlemesine ilişkin Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Erdoğan, “Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili bir toplantı yapıldı. Erdoğan toplantının ardından açıklamada bulunuyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de, Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin yapılan sona erdi.

Merakla beklenen düzenleme hakkında açıklamada bulunan Erdoğan, “Bugün sizlerle paylaşacağımız düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emekli olma hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak” dedi.

Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“EYT düzenlemesinin müjdesi ile huzurunuzdayım. Uzun ve kapsamlı çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Çok önemli reformlara imza atmış bir hükümetiz. Kamu bütçesine büyük yük bindiren sistemimizi yönetilebilir hale getirmek için çok uğraştık. 1999 Eylül’ünde yürürlüğe giren düzenlemeye atılan adımları 2008 yılında daha ileriye taşıdık.

Sistemin idamesine zarar vermemek ve ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık. Konuyu derinlemesine incelemeden hesabını sağlamca yapmadan herhangi bir taahhüt altına girmek istemedik.

Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle birlikte artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtmuş olacağımıza inanıyorum. Bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyor, milletimize adıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT ile ilgili geçen pazartesi yapılan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. Arzumuz EYT’yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıntılar geliyor…