Erdoğan’ın ‘Camileri yaktılar’ iddiası Meclis’te: İsimleri nedir?

Erdoğan’ın ‘Camileri yaktılar’ iddiası Meclis’te: İsimleri nedir?
Yayınlama: 06.06.2022

İYİ Partili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi eylemlerine ilişkin “Camilerimiz yakıldı” iddiasını Meclis gündemine taşıdı, camilerin adresini sordu.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gezi eylemlerine ilişkin “Camilerimiz yakıldı” açıklamasını Meclis gündemine taşıdı. Çıray soru önergesi vererek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ‘yakılan’ camilerin hangi camiler olduğunu ve adres bilgilerini sordu.

‘KAYITLAR PAYLAŞILMAZSA İFTİRACI CUMHURBAŞKANI DURUMUNA DÜŞER’

Çıray, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin Kızılcahamam kampında gezi eylemleri ile ilgili sarf ettiği “Bütün bunlar olurken, bunları savunan zihniyetten hiçbir şey olmaz. Polis araçlarımız, camilerimiz yakıldı. Bu kendini bilmezler tarafından işgal edildi” sözlerinin gerçek dışı iddialardan oluştuğunu söyledi.

“Bu kutuplaştırma siyaseti kimseye kazandırmaz. Eğer yakılan camiler ile ilgili resmi kayıtlar kamuoyu ile paylaşılmaz ise Erdoğan iftiracı bir cumhurbaşkanı durumuna düşer” ifadelerini kaydeden İYİ Partili Çıray, camilerin adreslerini ve itfaiye ekiplerinin yangına müdahale kayıtları ile camilerin hasar tespit tutanaklarının açıklanması gerektiğini belirtti.

Çıray’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği ve yanıt beklediği sorular şu şekilde sıralandı:
-Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın gezi eylemlerinde yakıldığını iddia ettiği camilerimizin isimleri ve adresleri nedir?

-Yakıldığı iddia edilen camilerimize itfaiye ekipleri müdahale etmiş midir? Müdahale ettiyse itfaiye ekiplerinin yangınlara müdahale ettikleri yer, gün, saat kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?

-Yangınlar sonrası camilerde oluşan hasar tespit tutanaklarını ve görüntülerini paylaşmayı düşünüyor musunuz?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.