Erkek şiddeti: 2 kadın ve 2 çocuk katledildi

Erkek şiddeti: 2 kadın ve 2 çocuk katledildi
Yayınlama: 10.03.2022

Erkek şiddetini önleyecek mekanizmaların işletilmediği ülkede, son birkaç saat içerisinde 2 kadın ve 2 çocuk katledildi, bir kadın ağır yaralandı. Bir kadın ise, şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. 

Kadına yönelik şiddet, katliam ve şüpheli ölümlere her gün bir yenisi ekleniyor. Erkek şiddetinin bitmediği ülkede, İstanbul ve Bursa’dan gelen haberlerle güne başlandı.

İSTANBUL

İstanbul’da yaşayan Bülent Aktaş, eşini ve iki çocuğunu katletti. Faile ulaşamayan çalışma arkadaşlarının polise bilgi vermesiyle olay ortaya çıktı. İkamet edilen adrese giden polis, kapının açılmaması üzerine çilingirle kapıyı açtı. Eve girildiğinde ise Kader Aktaş ve çocuklarının yanı sıra failin cenazesiyle karşılaşıldı. Yapılan ilk incelemede, yanında silah bulunan failin, eşi ve çocuklarını katlettikten sonra yaşamına son verdiği tespit edildi.

Cenazeler Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, başlatılan soruşturma devam ediyor.

BURSA

Bursa’nın Kestel ilçesinde Oktay H., kendisinden ayrılmak isteyen Asya Pınar Üzümcü’yü kesici aletle katletti. Bu sırada Oktay H., kendisini engellemeye çalışan kadının annesi İfakat Evcil’i de katletme girişiminde bulundu. Daha sonra fail kaçarken, haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, Asya Pınar Üzümcü’nün yaşamını yitirdiği belirlenirken, ağır yaralanan annesi ise müdahalenin ardından ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayın ardından soruşturma başlatılırken, kaçan fail, Sakarya’da kaza yaptı. Meydana gelen kazada failin tedavisinin ardından Bursa’ya sevk edileceği öğrenildi.

ŞÜPHELİ ÖLÜM

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Ertuğrul Mahallesi’ndeki çocuk parkında ise oyuncakların tahta kısmına iple asılı bir kadın cenazesi bulundu. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, kadının yaşamını yitirdiği belirlendi.

Başlatılan soruşturma da hayatını kaybeden kadının Bursa Adliyesi’nde görevli hakim Ç.B.A. olduğu belirlendi. Kadının ölüm nedeninin yapılacak otopsiyle belirleneceği belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.