Esad: Suriye’den çekilme olmadan Erdoğan’la görüşmem

Esad: Suriye’den çekilme olmadan Erdoğan’la görüşmem
Yayınlama: 13.05.2023

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye’den çekilme olmadan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmeyeceğini açıkladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Filistinli gazeteci Abdulbari Atwan ile gerçekleştirdiği bir söyleşide Türkiye’ye yönelik mesajlar verdi. Esad, Türkiye-Suriye ilişkilerine değinerek, “Suriye’den tam çekilme olmaksızın Erdoğan ile görüşmenin mümkün olmayacağını” yineledi. Esad, “Tüm Türk güçlerinin Suriye’den çekilmesi ve bu çekilmenin tam olması gerekir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki seçimlere de değinen Esad, “Ben Türkiye’nin iç işlerine karışmam ve seçimlerde kimin kazanacağıyla ilgilenmiyorum. Benim için önemli olan, seçilen kişinin Suriye ile iyi ilişkiler kurması, ilişkileri geliştirmesi ve Suriye’den çekilmenin gerçekleşmesidir” dedi. Esad, Suriye’nin yeniden ayağa kalkması için çalıştıklarını kaydederek, “Biz ülkemizde kendi işimize bakıyoruz, çalışıyoruz, birçok komploya ve saldırıya karşı koyuyoruz. Bize elini uzatana da hoş geldin deriz” diye belirtti.