Gergerlioğlu, 2 Eylül’den beri kayıp olan genç kadın Meclis gündemine getirdi:Sally Al Abbood’u arama çalışmaları başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa çalışmalar hangi aşamadadır?”

Irak’tan 5 yıl önce göç ederek Eskişehir’de yaşamaya başlayan iki kız kardeşten Sally Al Alabood’tan 16 gündür haber bahigo alınamıyor. 2 Eylül’de ‘arkadaşlarımla kahve içmeye çıkıyorum’ diyen Alabood bir daha eve dönmedi.

Alabood’un kardeşi Tabarek Alabood yetkililere, “Biz buraya üniversite okumaya geldik. 16 gündür yaşayan ölü gibiyim. Ablamı bulun” diye sesledi.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre; 20 yaşındaki Sally Al Alabood Eskişehir Üniversitesi’nde İşletme Bölümü öğrencisi. Ailesinin anlatımına göre Alabood sadece arkadaşlarıyla görüşüyordu ve bugüne kadar 1xbet giriş ailesiyle hiçbir sorun yaşamadı. Alabood 2 Eylül’de Eskişehir’deki Hoşnudiye mahallesindeki evinden çıktıktan sonra 2 saatte geri döneceğini söyledi. Ancak akşam saatlerine kadar eve dönmeyen Alabood’un kardeşi Tabarek Alabood, durumdan şüphelendi ve ablasını telefonla birkaç kez aradı.

Telefon çalıyordu ancak kimse açmadı. Bunun üzerine Alabood’un annesi, babası ve kız kardeşinin endişesi arttı. Bir süre sonra çalan telefon kapandı ve bir daha da çalmadı. Aile bunun üzerine polise giderek kayıp ihbarında bulundu. Hastanelerde kaydı bulunmayan Alabood’un ailesine, ‘Haber gelirse sizi ararız’ denilerek evlerine gönderildi. Ancak aradan 16 gün geçmesine rağmen Alabood’tan henüz bir haber alınamadı.

HAYALLERİ VARDI…’

Tabarek Al Alabood, ablasını anlatırken,

“Asla evden kaçmaz” diyor. Bugüne kadar tehdit veya rahatsız edilme gibi durumları yaşamadıklarını söyleyen Alabood, “Ablam biz merakta kalmayalım diye saat başı arar ‘merak etmeyin beni’ derdi. Tek başına dışarda en fazla 2-3 saat kalır, evine dönerdi. Ablamla her zaman konuşuyorduk. Bu ana kadar hiç mutsuz olduğunu görmedim, tehdit edildiğini de duymadım. Kendisine nasılsın dediğimde, ‘Bomba gibiyim’ der ve gülerdi. Ailesini çok seviyordu ve bize bağlıydı. Bundan birkaç ay önce İstanbul’da okumak istediğimi söyleyince, ‘Ben asla İstanbul’a gitmem, Eskişehir’i çok seviyorum’ dedi. Benim ablamın hayalleri vardı. Bir anda karar alıp ailesini terk etmez” dedi.

Alabood, ablasının bulunması için yetkililere seslenerek son olarak şunları söyledi: “Ablamın bulunmasını istiyorum. Günlerdir gözüme uykuma girmiyor. Annem ve babamın durumu perişan. Çok kötü durumdayız. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Ne olur ablamı bulun!”

ALABOOD VE DİĞER KAYIPLAR MECLİS GÜNDEMİNDE

Alabood’un bulunmasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi veren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Sally Al Abbood’u arama çalışmaları başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa çalışmalar hangi aşamadadır?” diye sordu.

Ayrıca Gergerlioğlu, son dönemde artan ve yeniden gündeme gelen kayıpların da akıbetini sordu:

Sally Al Abbood’un kaçırıldığı iddiaları doğru mudur? Sally Al Abbood neden ve kim tarafından kaçırılmıştır?

– Sally Al Abbood’u arama çalışmaları başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa çalışmalar hangi aşamadadır?

– Sally Al Abbood’un kaçırılmasına ilişkin hakkında soruşturma başlatılan kişi veya kişiler var mıdır? Varsa bu kişiler kimdir? Soruşturmanın akıbeti nedir?

– Sally Al Abbood’un telefonunun HTS kayıtları incelenmiş midir? Eğer incelenmişse Sally Al Abbood’un telefonu en son nerede sinyal vermiştir?

– Sally Al Abbood için MOBESE kamera kayıtları incelenmiş midir? Eğer incelenmişse Sally Al Abbood en son hangi MOBESE kamera kaydında görülmüştür?

– 6 Ağustos 2019’da Ankara’da siyah transporter ile kaçırıldığı iddia edilen Yusuf Bilge Tunç nerededir? Tunç’un bulunması için etkin bir soruşturma yürütülüyor mudur? Yürütülüyorsa soruşturmanın akıbeti nedir? Yürütülmüyorsa gerekçesi nedir?

– 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan Gülistan Doku nerededir? Doku’nun bulunması için etkin bir soruşturma yürütülüyor mudur? Yürütülüyorsa soruşturmanın akıbeti nedir? Yürütülmüyorsa gerekçesi nedir?

– 8 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan Hürmüz Diril nerededir? Diril’in bulunması için etkin bir soruşturma yürütülüyor mudur? Yürütülüyorsa soruşturmanın akıbeti nedir? Yürütülmüyorsa gerekçesi nedir?

– 24 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan Mehmet Bal nerededir? Bal’ın bulunması için etkin bir soruşturma yürütülüyor mudur? Yürütülüyorsa soruşturmanın akıbeti nedir? Yürütülmüyorsa gerekçesi nedir?

– Kaybolan kişiler için etkin bir soruşturma yürütülmüyorsa, görevini yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?

– Ülkede yaşanan siyah Transporter ile kaçırılma vakalarının sebebi nedir? Kaçırılmalar kimin emri üzerine gerçekleşmektedir?

 Gergerlioğlu ayrıca İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na da başvuru yaparak yetkililerin kayıplarla ilgili inceleme yapılmasını talep etti.