Ethem Sancak Rus medyasına konuştu: Bayraktarları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk

Ethem Sancak Rus medyasına konuştu: Bayraktarları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk
Yayınlama: 04.03.2022

Sancak RBK televizyonuna verdiği röportajda, ‘NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016’da darbeye kalkışan da NATO’dur’ ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesiyle başlayan savaş dokuzuncu gününe girerken geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi’nden bir heyetle birlikte Moskova’ya giden iş insanı Ethem Sancak Rusya’da yayın yapan RBK televizyonuna 15 dakikalık bir röportaj verdi.

İş insanı Ethem Sancak röportajda, “NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016’da darbeye kalkışan da NATO’dur” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

BAYRAKTARLARI SATARKEN BÖYLE KULLANILACAĞINI BİLMİYORDUK

“NATO üyeliği Türkiye’nin geçmişten gelen ayıbıdır. Bütün liderlerimizi darbelerle indirdiler” ifadelerini kullanan Sancak şöyle devam etti:

Rusya Ukrayna meselesinde ana suçlu NATO’dur. NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016’da darbeye kalkışan da NATO’dur. Yaptırımlara katılmayacağız çünkü Rusya düşerse Türkiye bölünür, Türkiye düşerse de Rusya için aynı şey geçerli. Erdoğan, Zelenskiy’in ilgisini bu tarafa doğru çekmeye çalıştı, hala çalışıyor. Bayraktar’ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. İki gündür Moskova’dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz.”

DOĞU PERİNÇEK DUYURMUŞTU

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, çarşamba günü Ulusal Kanal’da yayınlanan bir programda Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bizim parti dün heyetimiz Moskova’ya gitti. Sayın Tugay Şen başkanlığında Şule Perinçek, Erman Sülük ve Ethem Sancak’ın da bulunduğu bir heyet. Çok önemli görüşmeler yaptılar. Rusya’da Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüler” ifadelerini kullanmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.