Ev Baskınında 55 yaşındaki kadının dişleri ve kolu kırıldı

Ev Baskınında 55 yaşındaki kadının dişleri ve kolu kırıldı
Yayınlama: 26.05.2021

Bağlar’da polisler 55 yaşındaki Kevser Demir’i darp ederek, 3 dişini ve kolunu kırdı. Valilik, polislerin şiddete uğradığını iddia etti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Kevser Demir (55), oğlunu gözaltına alan polisler tarafından darp edildi. Polisler, ev baskını sırasında Demir’in 3 dişi ve kolunu kırdı. Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nden darp raporu alan Demir, maruz kaldığı işkence ve kötü muameleye ilişkin suç duyurusunda bulundu. Demir, ayrıca Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır şubelerine başvurdu.

‘SAÇIMI TUTUP SÜRÜKLEDİ’

Tigris Gazetesi’ne konuşan Demir, 18 Mayıs 2021 tarihinde akşam saatlerinde yaşanan olayı şöyle aktardı: “8 çocuk annesiyim. Bir oğlum madde bağımlısı. Evli ve bir çocuğu var. Polislere de sordum ‘oğlumu nasıl tedavi ettirebilirim’ diye, bilmediklerini söylediler. Çocuğumu madde bağımlılığından kurtarmak istiyorum. İşten geldim ve saat 18.15 gibi aşağıdan bağırma sesleri geldi. Binadan birinin düştüğünü sandım ve hemen koştum. Binada kiralık evim vardı, alt katta ve baktım sesler oradan geliyor. Oğlum kiracının yanına inmiş, orada baktım 3 polis oğlumu yere yatırmış, biri kelepçe takmaya çalışıyor, biri üstüne oturmuş, diğeri de boynunu tutuyor. Oğlum da ‘anne, anne öldürdüler beni’ diye bağırıyor. Ben de koştum içeri ve ‘Allah için oğlumu vurmayın, suçu neyse götürün’ dedim. Bunun üzerinde polislerden bir tanesi saçımdan tutup sürükleyerek dışarı çıkardı. Bana tekme attı, 3 dişimi kırdı. Her tarafım morardı, kolumu da kırdı. Diğer 2 polis ise onu durdurmaya çalışıyordu beni dövmesin diye. Sonra kızım geldi ve ‘Abimin suçu neyse götürün, annemi neden dövüyorsunuz’ dedi. Kızımı da darp etti ve kollarını morarttı. Aynı polis eski boksör olduğunu söyleyip bağırıyordu. Karnıma vurdu ve merdivenlerden sırt üstü düştüm.”

TEHDİT ETTİ

Demir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulunduğu anlatarak, kendisini döven polisin bu olaydan sonra da tehditler savurduğunu aktardı: “Aynı polis bizi tehdit ediyor. Balkonumuzun altına gelmiş, ‘eroinciler, eroinciler’ diye bağırıyor. Aynı polis bizi tahrik ediyor ve ‘3 kişi daha götüreceğim’ diye tehdit ediyor. Devlet hastanesine gittim ve darp raporu aldım. CİMER’e yazdım, sessiz kalıyorlar. Ben bir anneyim beni dövmeye hakları yok. Maddi manevi ben o polisten şikâyetçiyim. Savcılığa daha gitmedim ama Bağlar’da karakola gidip ifade verdim.”

VALİLİK: ONLAR SALDIRDI

Diyarbakır Valiliği de olaya ilişkin açıklama yaptı. Valilik açıklamasında polis şiddetinin “gerçeği yansıtmadığı” iddia edildi. Açıklamada, gözaltı sırasında aile üyelerinin “mukavemette bulunduğu” ve “görevli polislere şiddet uyguladığı” iddia edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gerçekleşen bu mukavemet esnasında 2 görevlimiz vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmış ve aldıkları adli doktor raporları sonrasında kendilerine mukavemet eden N.D., K.D. ve F.D. isimli şahıslardan şikayetçi olmuşlar, bunun üzerine anılan şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatı ile soruşturma başlatılmıştır.”

Açıklamada, 55 yaşındaki kadının kolu ve dişlerinin kırılmasına değinilmemesi ise dikkati çekti. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.