Feleknas Uca: Mücadeleyi büyütelim

Feleknas Uca: Mücadeleyi büyütelim
Yayınlama: 04.07.2021

Tecridin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın iradesine yönelik savaş olduğunu belirten avukatı Newroz Uysal, Kürtlerin buna karşı daha güçlü mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Petrol İş Sendikası’nda “Tecrit ve açlık grevleri” konulu panel düzenledi. HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatı Newroz Uysal’ın konuşmacı olarak katıldığı panele, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan HDP Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ile Mehmet Demir, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HDP İl ve ilçe örgütleri ile çok sayıda kişi katıldı. Salona, “Tecridi kıracağız faşizmi yıkacağız” yazılı pankart asıldı.

MEKTUPLAR VERİLMİYOR

Öcalan’ın avukatı Newroz Uysal, PKK Lideri Öcalan’ın tüm haklarının ellerinden alındığını belirterek, “Avukat, aile görüşmeleri yok. Kitap, mektup veya eşya gönderildiğinde alıp almadığını bilmiyoruz. Diğer koşullarından da haberimiz yok. Avukatları olarak her hafta görüş başvurusu yapıyoruz. Ancak hepsi reddediliyor. Gönderilen binlerce mektup kendisine verilmiyor. Eskiden koster bozuk deniliyordu, şimdi öyle bir aşamaya gelindi ki 8 yıldır avukat görüşü yok. Aile ve vasi görüşüne izin verilmiyor. Artık bahane de üretmiyorlar. Ne cezaevi nede bakanlık telefonlarımıza çıkmıyor” diye konuştu.

11 DİSİPLİN CEZASI

Öcalan’a 11 kez disiplin cezası verildiğini paylaşan Uysal, cezanın gerekçeleriyle ilgili avukatlara bilgi verilmediğini söyledi. 22 yıldır devam eden ağırlaştırılmış tecridin nedeninin Öcalan’ın iradesine açılan savaşın olduğunu kaydeden Uysal, “Devletin İmralı politikaları ağırlaştırılmış bir şekilde devam ediyor. Öcalan’ın buna karşın mücadelesi de devam ediyor. Öcalan ile görüştüğümüzde, ‘Güçlenme’ çağrısı yapıyordu. Kürtlerin güçlerine güç katmaları için mücadeleyi büyütmeleri gerektiğini söylüyordu” ifadelerini kullandı.

TECRİDİN BAĞLANTILARI

HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca, Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik devam eden sınır ötesi operasyon, Mahmur Mülteci Kampı ve Şengal ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıların tecritle bağlantılı olduğunu belirterek, tüm bunların arkasında uluslararası güçlerin olduğunu kaydetti. Kürt halkına karşın topyekûn saldırıların uzun bir süredir devrede olduğunu vurgulayan Uca, “Öcalan’ın Newroz açıklamasını tüm dünya izledi ve destekledi. Ancak bugün Kürt topraklarının işgaline ve tecride sessiz kalıyorlar. Şuan Türkiye’ye en çok silah gönderen bu ülkelerdir. Kürt kentleri yıkılırken de bunlar silah verdi. Başur ile Rojava’ya dönük saldırılarda da bu silahlar kullanıldı. Tüm bunlar yapılırken de Öcalan’ın felsefesinin engellenmesi için tecrit ağırlaştırarak devam ettirildi” diye konuştu.

ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ

Uca, “Öcalan’ın sunduğu yaşam tüm dünya halklarının talebi olan bir yaşam. Bugün tüm dünya halkları Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele yürütüyor. 6 milyon üyesi olan sendikadan Latin ülkelerinde yıllarca mücadele veren kurum ve kuruluşlar, bunlardan sadece bazıları. Biz Öcalan’ın özgürlüğü için daha fazla nasıl mücadele vermeliyiz diye düşünmemiz ve pratiğe geçirmemiz lazım” dedi.

‘MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM’

Tecridin aynı zamanda Öcalan’ın fikirlerinin yaşam bulmasına yönelik olduğunu ifade eden Uca, “Demokratik yaşamın hayat bulmasını istemeyen egemenler tarafından uygulanan tecridin son bulması için mücadeleyi büyütelim. Kürt halkı olarak birliğimizi oluşturup tecridin kaldırılması için çalışalım” şeklinde konuştu. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.