Silivri Cezaevi’nde kardeşini katledenlerin hala görev başında olmasına tepki gösteren Ferhan Yılmaz’ın ablası Cevriye Yılmaz, olayın üzerinden 37 gün geçmesine rağmen soruşturmada hiçbir gelişmenin olmadığını söyledi. 

Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 11 Nisan 2022’de katledilen Ferhan Yılmaz’ın ölümü üzerinden 37 gün geçmesine rağmen bir gelişme sağlanmadı. Yılmaz’ın ailesi ile avukatlarının yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu ancak katliam aydınlatılmadı. Yılmaz’ın ailesi, yetkililerin yaptığı çelişkili açıklamalarla olayın üstünün kapatmaya çalışıldığını söyledi.
‘GEREKEN CEZAYI VERSİNLER’

Ferhan Yılmaz’ın ablası Cevriye Yılmaz, yaptıkları tüm suç duyurusu ve başvurulara rağmen tek bir kişi hakkında dahi soruşturma açılmadığını belirtti. Yılmaz’ı katledenlerin bulunup hukuk önünde cezalandırılmasını isteyen Yılmaz, yetkililere seslenerek, “Kardeşime bu işkenceyi yapan kişileri bulup gereken cezayı versinler, en azından biraz acımız hafifler. Kardeşimi zaten geri getiremeyiz ama bunu yapanların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

‘KALP KRİZİ YALANI’

Kardeşinin katledilme haberini kendilerine veren cezaevi yönetiminin “kardeşiniz kalp krizi geçirmiş, gelmeniz lazım” şeklinde haber verdiğini aktaran Yılmaz, “Batman’dan hastaneye gittik. Kardeşimi bana göstersinler diye çok ısrar ettim. Onlar da bana, ‘Kardeşin iyi ve yaşıyor’ dediler. Ama kısa bir zaman sonra kardeşimin ölüm haberi geldi. ‘kalp krizi’ dediler ancak; tabut kanla doluydu. Hastanedeki görüntüleri ortadadır. Bir de bize diyorlar ki kalp krizi geçirmiş” diye konuştu. Yılmaz, katledilen kardeşinin fotoğraflarını da göstererek, “Şu resme bakın. Kalp krizi geçirmişe benziyor mu? Sizlere soruyorum. Lütfen sessiz kalmayalım. Neden kardeşim bu hale girdi? Öğrenmek istiyoruz” diye sordu.

Kardeşini katleden görevlilerin hala görevleri başında olmasına da tepki gösteren Yılmaz, olayı gerçekleştirenlerin görev başında olmalarının, cezaevinde kalan tutukluların yaşamını da tehlikeye soktuğunu söyledi. Yılmaz, “Kardeşimi öldürenler, görevlerinin başında keyif çatıyorlar. Benim kardeşim gitti ama amacımız diğer mahpuslara bir şey olmasın. Bunun için mücadele edeceğiz. Benim kardeşim kesinlikle işkence sonucu öldürüldü. Diğer arkadaşları da işkenceye uğradı. Kardeşimin hastanedeki görüntüsü ve kanlı tabutu, sürekli gözlerimizin önündedir. Kardeşimi katledenler gerekli cezayı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.