Fransa Senatosu’nda Newroz resepsiyonu: YPG ve YPJ komutanlarına onur madalyası verildi

Fransa Senatosu’nda Newroz resepsiyonu: YPG ve YPJ komutanlarına onur madalyası verildi
Yayınlama: 26.03.2023

Fransa Senatosu’nda Fransız-Kürt Girişimciler Birliği (UEFK) tarafından Newroz resepsiyonu organize edildi. YPJ Sözcüsü Rûksan Mihemed ile YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd’a onur madalyası verildi.

Fransa Senatosu’ndaki Newroz resepsiyonunda, YPJ Sözcüsü Rûksan Mihemed ile YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd’a onur madalyası verildi. Çok sayıda Kürt siyasetçi ve tanınmış kişinin davet edildiği resepsiyona Fransız senatörler ve politikacılar da katıldı. Rudaw’ın aktardığına göre, resepsiyon Fransız-Kürt Girişimciler Birliği (UEFK) tarafından organize edildi.

Resepsiyondan bir önceki gün ise Rojava’daki özerk yönetimden bir heyetin Fransa Senatosu’nu ziyaret ettiği belirtildi. Heyette, Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Bedran Çiya Kurd, Özerk Yönetim Avrupa Temsilcisi Ebdulkerim Omer, YPJ Sözcüsü Rûksan Mihemed, YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd ve Özerk Yönetim Fransa Temsilcisi Xalid Îsa yer aldı.

Heyetle görüşen senatör Pierre Laurent, Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’e karşı mücadelesinin değerli olduğunu belirtirken, hem depremde ölenlerin ailelerine hem de Afrin’in Cinderes ilçesinde Newroz ateşi yaktıkları için Türkiye destekli silahlı bir grup tarafından öldürülen dört kişi kişi için başsağlığı diledi. (Kaynak)