Fransa’da bıçaklı saldırı: Üç kişi hayatını kaybetti

Fransa’da bıçaklı saldırı: Üç kişi hayatını kaybetti
Yayınlama: 29.10.2020

Fransa’nın Nice kentindeki Notre Dame Bazilikası’nda düzenlenen bıçaklı saldırıda iki kadın bir erkek hayatını kaybetti. Öldürülenlerden birinin kafasının kesildiği belirtildi.

Fransa’nın Nice kentinde Notre Dame kilisesi yakınlarında bıçaklı saldırı gerçekleştirildi.

Reuters’ın haberine göre, polis, saldırıda üç kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını ve ölenler arasındaki bir kadının başının kesildiğini açıkladı. 

Bazı yerel medya kaynakları, hayatını kaybedenlerden bir erkeğin de boğazının kesilerek öldürüldüğünü yazdı. Le Figaro gazetesinin polis kaynaklarından aktardığı habere göre, hayatını kaybeden kadınlardan biri kilise içinde, diğer ise yolda bulundu. Hayatını kaybeden üçüncü kişinin ise bir erkek olduğu belirtildi.     

YETKİLİLERDEN ‘TERÖR SALDIRISI’ AÇIKLAMASI

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayı terör saldırısı olarak değerlendirildiğini belirtti ve saldırganın tutuklandığını duyurdu. 

Estrosi, gazetecilere açıklamasında, ölenlerden birinin kilise bekçisi olduğunu düşündüklerini, polis müdahalesinde yaralanan şüphelinin ise ‘Allahu Ekber’ diye bağırdığını söyledi.

Paris’te 16 Ekim’de ifade özgürlüğü ile ilgili dersinde Muhammed Peygamber’in karikatürlerini gösteren öğretmen Samuel Paty’nin başının kesilerek öldürülmesini hatırlatan Estrosi,  “Metodlar, cesur öğretmen Samuel Paty’ye karşı kullanılanlara şüphesiz uyuyor” dedi.

Fransa’nın terörle mücadele birimlerinin saldırıya ilişkin araştırma yapacağı öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.