Endonezya’da oynanan futbol maçı sonrası polisin biber gazıyla saldırılarında 174 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı.

Endonezya’nın Malang şehrinde Persebaya ile Arema takımları arasında Kanjuruhan Stadyumu’nda oynanan maçın, Persebaya’nın 3-2 skor üstünlüğü ile sonuçlanması ardından çıkan gerginliğe müdahale eden polis katliama yol açtı. Maçın bitimi ile sahaya inen taraftarlar arasında yaşanan arbede sonrasında polis taraftarlara biber gazı ile saldırdı. Polisin sıktığı biber gazından korunmak amacıyla yüzlerce taraftar çıkış kapısına doğru ilerlemeye çalıştı. Bu esnada gaz nedeniyle taraftarlar birbirini ezdi. 174 kişi, polisin sıktığı gaz ve yaptığı saldırı nedeniyle yaşamını yitirdi. 

POLİS KATLİAMA YOL AÇTI

Katliama ilişkin açıklama yapan Doğu Java Polis Şefi Nico Afinta, polisin biber gazı sıkmasından dolayı seyirciler arasında panik oluştuğu ve katliamın bu şekilde yaşandığını kabul etti. Afinta, hastanelerde tedavi gören yüzlerce kişi arasında ise durumu çok ağır kişilerin olduğu ve ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu.