Gar Meydanı’nda anmaya izin verilmedi: 11 kişi gözaltına alındı

Gar Meydanı’nda anmaya izin verilmedi: 11 kişi gözaltına alındı
Yayınlama: 10.10.2020

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak için Gar Meydanı’na yürüyen aileler ve demokratik kitle örgütlerine polis müdahale etti.

Darp edilen 11 kişi gözaltına alındı. Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak için Ulus Metro çıkışında bir araya gelen demokratik kitle örgütleri, buradan katliamın gerçekleştiği Gar Meydanı’na yürümek istedi. Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ile CHP Milletvekilli Murat Emir, HDP’li vekiller Kemal Bülbül ve Mehmet Rüştü Tiryaki’nin de aralarında olduğu kitle, metro çıkışında polislerce engellendi. Polis, yürüyüşe pandemi gerekçesiyle izin verilmeyeceğini belirtti. 

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Yaşanan tartışmanın ardından bir araya gelen demokratik kitle örgütlerine polis müdahale etti. Müdahale sırasında darp edilen 11 kişi gözaltına alındı. Polisin müdahalesi ardından anmaya katılmak için başka bir nokta da bir araya gelen aileler ve demokratik kitle örgütlerine de “pandemi” gerekçesiyle izin verilmeyeceği belirtildi. Polis tarafından ailelere dağılmaları yönünden anons geçiliyor.

 SLOGANLARLA PROTESTO EDİLİYOR 

Polisin anonslarını alkışlarla protesto eden kitle, “Katil devlet hesap verecek” ve “10 Ekim’i unutma unutturma” sloganlarıyla yolu trafiğe kapattı. Oluşturulan insan zinciriyle polisin saldırısı protesto ediliyor. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.