Gazeteci Hale Gönültaş’a tehdit: Riskli bir yere gidiyor

Gazeteci Hale Gönültaş’a tehdit: Riskli bir yere gidiyor
Yayınlama: 20.05.2022

Yaptığı haberle İstanbul’da IŞİD örgütlenmesinin boyutlarını ve Tevhid Grubu’nun faaliyetlerini ortaya koyan gazeteci Hale Gönültaş, söz konusu grup tarafından tehdit edildiğini duyurdu.

Gazeteci Hale Gönültaş, geçen yıl İstanbul’da düzenlenen bir baskınla gözaltına alınan IŞİD mensubunun, elinde bıçakla şeriata karşı çıkanları ölümle tehdit ettiği görüntülerin İstanbul Başakşehir Millet Bahçesi’nde çekildiğini belirtmişti.

Gönültaş, haberi ardından tehditler aldığını kişisel sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Gönültaş, “Tevhid Grubu’ndan gelen tehdit içeren arama ve tacizleri görünür kılmadım. Lakin söz konusu grubun sosyal medya üzerinden ismimi hedef göstererek başlattığı kampanya riskli bir sürece doğru ilerlemektedir” ifadelerini kullandı. 

TGS’DEN AÇIKLAMA

Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu da konuyla ilgili açıklama yaptı. “Kadın gazetecileri engelleyemezseniz!” başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Seyhan Avşar, Hale Gönültaş ve Eylem Emel Yılmaz’ın yanındayız! Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın yardımcılarından Barış Duyu’nun eroinle yakalandığını haberleştiren Halk TV muhabiri Seyhan Avşar, IŞİD’li kadının bıçaklı cihat videosunun Millet Bahçesi’nde çekildiğini ortaya çıkaran kısadalga.net muhabiri Hale Gönültaş ve bir sosyal medya kullanıcısının ısrarlı takibine maruz kalan Eylem Emel Yılmaz tehdit edildiklerini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu olarak, kadın gazetecilerin can güvenliğinden endişe ediyoruz.
Avşar, Gönültaş ve Yılmaz’a yönelik en ufak bir saldırının sorumlusunun onları tehdit edenlerin yanında, kadın gazetecileri korumayanlar olduğunu da çok iyi biliyoruz.

Kadın gazetecilere yönelik şiddet dilinin, iktidarın kadına yönelik şiddet yaklaşımından azade olmadığının farkındayız.
Kadın gazetecilerin güvenliklerini sağlamak, yetkililerin sorumluluğundadır. Arkadaşlarımızın yanındayız, sürecin takipçisiyiz!
Kadın gazetecileri engelleyemezseniz!” DUVAR-(HABER MERKEZİ)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.