Gelecek Partili Özdağ: AKP ittifak için bizi yokladı

Gelecek Partili Özdağ: AKP ittifak için bizi yokladı
Yayınlama: 14.01.2022

AK Parti’ye yakın bir ismin kendilerine mesaj gönderdiğini söyleyen Gelecek Partili Selçuk Özdağ, “Böyle bir ortamda bizim sizinle aynı masada olmamız mümkün değildir” dediğini aktardı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti’ye yakın üst düzey bir ismin kendisine görüşme davetinde bulunduğunu ve Gelecek Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılması için “yokladığını” söyledi.

KRT TV’de yayınlanan Çiğdem Akdemir ile Söz Meclisi programına katılan Özdağ, Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanlığına aday olabilmesi için erken seçim olması gerektiğini hatırlattı. Özdağ, yaklaşan seçimler dolayısıyla Cumhur İttifakı’nda yeni arayışların ortaya çıktığını ifade ederek, çeşitli muhalefet partilerinin Cumhur İttifakı’na davet edilmesine yönelik girişimlerin olduğunu söyledi.

Özdağ, AK Parti dışından üst düzey bir isim tarafından görüşmek üzere davet aldığını ve davet edilen yerde görüşmeye katıldığını söyledi. Özdağ, görüşmede Gelecek Partisi’ne Cumhur İttifakı ile bir olma yönünde mesaj verildiğini dile getirdi.

Söz konusu mesajın Erdoğan’ın talimatıyla gönderildiğini söyleyen Özdağ, kendisinin ve partisinin bu yöndeki girişimlere kapalı olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Özdağ, şöyle konuştu:

“Ben bir yere davet edildim. Orada Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik, siyasi değerlendirmeler yapıldı. Bizim de bir değerlendirme yapmamız gerektiğini söylendi; geçmişte Türkiye’ye büyük hizmetlerin yapıldığını, ama bu sırada da yanlışların da yapıldığını, bu yanlışlar üzerinde yeniden değerlendirme yapılabileceğini ifade ettiler. Ben de ‘Köprünün altından çok sular aktı’ dedim.”

Çiğdem Akdemir’in “Sizin AKP ile birleşmeniz istendi yani, bir yoklandınız” sorusu üzerine de Özdağ, “Evet yoklandık diyelim” dedi.

Özdağ AK Parti’ye yakın isme verdiği yanıtta, “Bu tür konuları başkanlık kuruluna götürürüm, anlatırım ama bu ülkeye büyük kötülükler yapılmıştır. Türkiye ekonomik olarak çok büyük bir kriz yaşamaktadır, dış politikada itibarsızlaştırılmıştır, güven sorunu vardır. Dışarıda ülkelerin de yönetime karşı güven sorunu vardır. Böyle bir ortamda bizim sizinle aynı masa etrafında olmamız mümkün değildir. Ama söylediklerinizi başkanlık kuruluna götüreceğim” dediğini aktardı.

‘AYNI UÇAKTA BİZİMLE UÇMAK İSTEMEYENLER YANIMA GELDİLER’

Özdağ, “Benim arkadaşım satın alınmadılar, satmadılar, cesur insanlar hepsi. Dikkatli bir şekilde dinlediler ve benim söylediklerime katıldıklarını belirttiler” diye konuştu.

Özdağ, Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışı olduğu dönemde bu olayın gerçekleştiğini aktararak, “1-1,5 ay önce kadar önce, AKM’nin açılışına davet edilmiştik biliyorsunuz… DEVA ve Gelecek Partisi davet edilmişti yalnızca. Sayın Genel Başkanı adına ben katılmıştım, oldukça ilgi görmüştüm. Aynı uçakta bizimle uçmak istemeyenler yanıma geldiler. Protokolde nereye oturacağımı da dikkat ettim Genel Başkan adına geldiğim için, protokolde ön saflarda oturacağımı söylediler, orada oturdum” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.