CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerin PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan haber alınamamasına dair sorusunu, “Tüm sorunların çözümü Meclis’tir” şeklinde geçiştirdiği öğrenildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük Diyarbakır programının ilk gününü dün gençlerle yaptığı buluşmayla noktaladı. Basına kapalı olarak yapılan buluşmada, gençler ülke sorunlarına dair birçok soru Kılıçdaroğlu’na yöneltti. İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve 25 Mart 2021’den bu yana kendisinden haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit ile Kürt sorunu da sorularınlar arasında yer aldı.

MECLİS’E İŞARET ETTİ

Gençlerden birisi, Kılıçdaroğlu’na Öcalan’dan yaklaşık bir yıldır haber alınamamasını nasıl değerlendirdiğini sordu. Salondaki birçok genç de soruyu soran genci alkışladı. Kılıçdaroğlu’nun söz konusu soruyu, “her sorunun çözümünün Meclis’tir” şeklinde geçiştirdiği öğrenildi.

CEZAEVLERİ SORUSU

Bir diğer genç ise, Türkiye cezaevlerinde son zamanlarda artan ölümler ve hak ihlallerine dair soru sordu. Kılıçdaroğlu’nun bu soruyu cevapsız bırakarak, insanların fikirlerinden kaynaklı tutuklanmaması ve cezaevinde tutulmaması gerektiğini söylediği kaydedildi.