HDP’li Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakaret ve tehdide ilişkin suç duyurularına takipsizlik kararı veren 21 savcı ve 3 hakim hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’na sosyal medyada hakaret ve tehditte bulunan kişilere ilişkin yapılan suç duyurularına savcılık takipsizlik kararı verdi. Gergerlioğlu bunun üzerine 21 savcı ve 3 hâkim hakkında Hakim ve Savcılar Kurulu’na (HSK) suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Gergerlioğlu, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

‘AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER EDİLİYOR, SAVCILIK HAREKETE GEÇMİYOR’

Ülkede yargı bağımsızlığının dibe vurduğunu söyleyen Gergerlioğlu, skandal vakaların yaşandığını dile getirdi. Savcıların görevini yapmadığını ifade eden Gergerlioğlu, “İfade özgürlüğü alanında insanlar en basit düşünceyi söyleyince hemen engellenip, terörist ilan edilip cezaevlerine atılıyorlar. Hak savunucularına yönelik her türlü hakaret, savcılıklar tarafından takipsizlikle sonuçlandırılıyor. Bu dosyanın içindeki hakaret ve ağza alınmayacak küfürler var ama savcılar harekete geçmiyor” dedi.

Savcıların hakaret davalarının üstünü kapatmaya çalıştığını söyleyen Gergerlioğlu, “Hukuk nerede?” diye sordu. Haksızlığa uğrayan insanların adliyelere geldiğini ancak savcılar tarafından haksızlığa uğradıklarını kaydeden Gergerlioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

‘BAKAN DOLANDIRICILIK YAPIYOR, SEDAT PEKER’İN AÇIKLAMALARI VAR SAVCILARA HAREKETE GEÇMİYOR’

“Sadece bana değil birçok milletvekiline bu yapılıyor. Bizim hak mücadelemizin karşısına savcılar çıkıyor. Ruhsar Pekcan dolandırıcılık yapıyor ama savcılar harekete geçmiyor. Sedat Peker’in çok önemli açıklamaları var ama savcılar harekete geçmiyor. Yandaş vakıflara devletin, tüyü bitmemiş yetimin malı peşkeş çekiliyor hiçbir savcı hareket etmiyor ama bize yapılan suç duyurularında hemen takipsizlik veriyor. Bir milletvekili olarak buna isyan ediyorum. Bize yapılan hakaretleri görseniz yüzünüz kızarır. Bu kadar tehditler yaşanırken nasıl bir savcı takipsizlik verir?”

‘SAVCILAR İKTİDARIN BOYUNDURUĞU ALTINDA’

“Tüm yetkililerle konuşup bu konunun peşini bırakmayacağım ve sonuna kadar giderim. Bir gün bu ülkeye de hukuk gelir. Bugün savcılar ülkede hukuk diyerek, iktidarın boyunduruğu altında görevlerini sürdürüyorlar. Hukuku değil, maalesef iktidarın emirlerini uyguluyorlar.”

Artı Gerçek