Cuma akşamı 22.00'de sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor, en az 250 bin kişi sokaklara dökülüyor, virüs bayram ediyor!

HDP’li Gergerlioğlu, ‘ağzına ölü fare konulan’ mahpusu anlattı: Kürt meselesini böyle işkencelerle bitiremezsiniz.

Kocaeli Milletvekili ve İnsan Hakları Savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada ‘ağzına ölü fare konulan’ mahpusu anlattı. 

Gergerlioğlu’nun koluk kuvvetlerinin ve cezaevi idarelerinin yaşattığı hak ihlallerini anlattığı konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Biz, Türkiye’de kaçırılmalar olduğunu, işkenceler olduğunu söylerken bize itiraz edenler, CPT raporlarını sümen altı edenler, işte, gelsinler Kocaeli’de bir polis memurunun 60 yaşındaki bir kadına neler dediğini duysunlar arkadaşlar.

Çocuğu gözaltına alınan annenin “Eşimi aldınız, bir çocuğumu aldınız. İkinci çocuğumu da alıyorsunuz, evde yapayalnız kalacağım. Niye bunu yapıyorsunuz?” sözünü dinlediğimde şunu düşündüm: Bu memlekette Kürt sorununu, bu devlet hiç bitirmeyecek maalesef.

‘SİTEMİM KOCA BİR TÜRKİYE TOPLUMUNADIR’

Burada, aslında benim sitemim koca bir Türkiye toplumunadır. Bu mesele, adı “Kürt meselesi” olan bir meseledir ama Kürtler tarafından oluşturulmadı, devlet ve iktidar tarafından oluşturuldu.

Mardin Nusaybinli Abdurrahim Semavi isimli gencin ‘Zindanda Çocuk’ kitabını kürsüden gösteren Gergerlioğlu, kitabın yazarının başından geçen işkencelere değindi.

‘DİŞİNİ ÇEKEREK KURTULUYOR’

“Hatta bir defasında ne olmuş biliyor musunuz” diyen Gergerlioğlu, “Kendisini tutan ve kahkahalar atan infaz koruma memurları ağzına kaygan bir şey koymuşlar. Serbest bırakıldığında kaygan şeyin ölmüş bir fare olduğunu görüyor ve sonra bunun iğrençliğinden yıkamakla da kurtulamıyor, dişini çekerek kurtuluyor. İşte Kürt meselesi böyle oluştu. Kürt meselesini işkence ederek bitiremezsiniz.”