Gökkan’a verilen 30 yıllık ceza Batman’da protesto edildi: ‘Kürdüz, kadınız buradayız’

Gökkan’a verilen 30 yıllık ceza Batman’da protesto edildi: ‘Kürdüz, kadınız buradayız’
Yayınlama: 20.10.2021

TJA sözcüsü Ayşe GÖkkan’a verilen 30 yıllık ceza Batman’da protesto edildi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) sözcüsü Ayşe Gökkan’a örgüt üyeliğinden verilen 2 kez olmak üzere toplam 30 yıl hapis cezası, Batman HDP il binası önünde HDP’li ve TJA’lı kadınlar tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Yapılan basın açıklamasında konuşan TJA Batman sözcüsü Şükran Çelebi, ‘Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesinin Dönem sözcümüz Ayşe Gökkan’a verdiği 30 yıllık cezayı kabul etmiyoruz. Biz Ayşe Gökkan’ın yol arkadaşları olarak Ayşe Gökhan şahsında bütün kadın mücadelesi veren kadınlara verilmiş olarak görüyoruz. Bunun karşısında durduğumuzu beyan ediyoruz. Ayşe Gökkan bütün yaşamını kadın özgürlük mücadelesine adayan kadın yoldaşımızdır. Bizler onun bıraktığı yerden mücadelesine devam edeceğiz.’ İfadelerini kullandı.

‘Kürdüz, kadınız, buradayız’ sloganıyla alkışlarla son buldu.

Ne olmuştu?

Tutuklu yargılanan ve mahkemenin tutumundan kaynaklı savunma yapmayan TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan’a “örgüt üyeliği”nden 2 kez olmak üzere toplam 30 yıl hapis cezası verildi.  Tevgera Jinên Azad (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’nın “örgüt yöneticisi olmak” ve “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gökkan ve avukatları Berfin Gökkan, Özüm Vurgun ve Muharrem Şahin duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı, TJA, Rosa Kadın Derneği üye ve yöneticileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) vekilleri Remziye Tosun ve Nuran İmir ile birçok kadın izledi.

(ŞİRİN SEÇKİN/JİYAN HABER)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.