Gözaltında çocuklara polis şiddeti: Tekme tokat dövdüler

Gözaltında çocuklara polis şiddeti: Tekme tokat dövdüler
Yayınlama: 17.11.2021

Nusaybin ilçesinde gözaltına alındıktan sonra emniyette polisler tarafından şiddete maruz kalan çocuklar, bodrum katında yerde yatırıldıklarını, birçok kez polisin şiddetine ve tehditlerine maruz kaldıklarını söyledi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Kasım’da özel harekat timlerinin eşliğinde yapılan ev baskınlarında evlerin kapıları kırılmış, yaşları 13 ile 17 arasında değişen 4 çocuk gözaltına alındı. Çocuklardan M.A. gözaltına alındığı gün F.E. ise, bir gün sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı. Nusaybin’de 13 Kasım günü kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından özel harekat timlerinin bulunduğu karakol binasına “yanıcı madde atmak” iddiası ile “örgüt üyeliği” ve “örgüte yardım” suçlamaları yöneltilen 13 yaşındaki H.E., 15 yaşındaki A.A. ve 19 yaşındaki Hakan E. ise, savcılığın tutuklama istemine karşın hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Karakolda şiddete uğrayan çocuklar, savcılık ve mahkemede uğradıkları şiddeti anlattı. Çocuklar Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı’na polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

TEKME-TOKAT DÖVDÜLER

Hastane kontrolü sonrasında ve Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nde polis şiddetine maruz kaldığını belirten 15 yaşındaki A.A., yüzünde, gözlerinin çevresinde ve bacağında morartılar oluştuğunu söyledi. İfadesi olduğu gerekçesiyle karakola çağrıldığını anlatan A.A., karakola gittikten sonra evlerine baskın yapıldığını anlattı. A.A., “Karakolda bizi bir odaya koyup, dövdüler. Sabaha kadar bodrumda bulunan bir odada yerde yattık. Polisler, bize küfür edip, fotoğraflar gösterdi, arkadaşlarımızın üzerine ifade vermemizi istedi. Tanımadığımızı belirtince polisler bizi tekme tokatla dövdü. Karakola torpil attığımızı belirtiyor. Torpil atmadığımızı belirtince de polisler bize tekrar şiddet uyguladı. Polisler, ‘Seni bu masanın altına koyar sabaha kadar döveriz’ diyordu. Savcılığa çıkarıldığımızda yaşanan şiddeti anlattı. İfademiz alındıktan sonra serbest bırakıldık” diye anlattı.

PLATİNLİ SIRTINA BASTILAR

Daha önce geçirdiği bir kaza nedeniyle ameliyat olan ve sırtında çok sayıda platin bulunan 16 yaşındaki F.E. ise polislerin evlerinin kapılarını kırarak, içeri girdiğini söyledi. Polislerin evde sırtlarına bastığını kaydeden F.E., “Polisler, 6 yaşındaki kız kardeşimin başına silah dayadı. Anneme de başlarını indirmelerini, kaldırmamalarını söylediler. Daha önce düştüğüm için sırtımda kırık vardı, kırık sırtıma basmamalarını istedim, ama dinlemediler” diye konuştu.

‘KOLUMDAN TUTUP DUVARA VURDULAR’

Emniyete kendisine birçok isminin sorulduğunu dile getiren F.E., “Kolumdan tutup, iki üç defa duvara vurdular. 5-6 kişiydiler. Polislerden biri sağdan biri soldan tokat attı. Gözümün altına, ayaklarıma vurdular.” diye anlattı.

COPLA TEHDİT

Darp edilen 13 yaşındaki H.E. de, götürüldüğü bodrum kattaki odada darp edildiğini anlattı. H.E., “Polisler kafamı masaya yatırdı. Polisler masada bulunan copu işaret ederek, ‘Bu copla seni mi döveyim yoksa arkadaşını mı’ diye sordu. ‘Kimi tanıyorsun’ sorusuna kimseyi tanımadığını belirttiğimde beni darp ettiler. Arkadaşımız H., ‘neden dövüyorsunuz’ diye sorunca kafasını kırdılar. Sonra bizi ikişerli odalara koydular. İfade işlemleri sırasında da darp edildik. Polisler hakkında şikayetçiyiz. Mahkemede de bizzat polislerin uyguladığı şiddeti anlattık. ‘Karakolun yakınlarına bomba patlatınız, PKK’ye yardım ediyorsunuz, teröristsiniz’ deyip duruyorlardı” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.