Esra Hankulu’nu katletmekten yargılanan Ümitcan Uygun hakkında savcı, mütalaasını yineleyerek, müebbet hapis cezası istedi; mahkeme ise duruşmayı erteledi.

Ankara’daki evinde 5 Ağustos 2021 tarihinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Esra Hankulu’nun ölümüyle ilgili Ümitcan Uygun’un “Kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla tutuklu ve Dilan Civelek ile Furkan Gürgil’in “Suç delillerini gizlemekten” tutuksuz yargılandığı davanın 2’nci duruşması Ankara 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Hankulu’nun ailesi, avukat ve arkadaşlarının katıldığı duruşmayı, çok sayıda kadın izledi. Sanık Uygun ve avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

SAVCI MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTEDİ

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada iddia makamı, önceki celsede sunduğu mütalaasını yineledi. Savcı, sanık Uygun’un Hankulu’nun başına cebir uyguladığı, kafasını sert bir zemine çarptırılması sonucu ölümüne neden olduğunu, ardından cenazeye “yatakta bulunduğu pozisyonu” verdiğini belirterek, “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

İddia makamı, sanıklar Dilan Civelek ve Furkan Gürgil’in hakikati söylememesi ve suçu gizlemesi nedeniyle haklarında indirim uygulanmaması, cezanın üst sınırdan verilmesi ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılmaması yönünde mütalaa sundu.

AVUKATLAR: DİĞER SANIKLAR DA ESRA’NIN ÖLÜMÜNE GÖZ YUMDU

İddia makamının mütalaasının ardından söz alan Hankulu’nun avukatları, telefonun sanık Furkan Gürgil tarafından saklandığını ve sanık Dilan Civelek’in de buna göz yumduğunu belirterek, “Onların da öldürmeye iştirak ettiklerini düşünüyoruz ve bu eylem kapsamında cezalandırılmasını istiyoruz. Esra’yı hastaneye kaldıramayarak, ölümüne göz yummuşlar” ifadelerini kullandı. 

‘FURKAN KENDİ TELEFONUNUN ŞARJI BİTTİĞİ İÇİN ESRA’NINKİNİ KULLANDI’

Sanık Furkan Gürgil’in avukatı, müvekkilinin olay günü 6 kez 112’yi aradığını belirterek, “Furkan’ın telefonunun şarjı bitmiş ve Esra’nın telefonuyla 112’yi arıyor. Ardından olayın panik halinden dolayı telefonun Esra’ya ait olduğunu unutarak, çantasına koyuyor. Cep telefonunu çantasına koyduğunu anladıktan sonra telefonu kolluk kuvvetlerine teslim etti. Furkan yine Esra’nın telefonuyla diğer sanık Ümitcan Uygun’u arıyor ve Ümitcan tehditsel bir üslupla ‘112’yi arayın beni karıştırmayın’ diyor. Ümit bunu ilk duruşmada doğruladı. Müvekkil Furkan, ağır bir tehdit altında ve daha sonra suç işlemekten vazgeçiyor” diye belirtti. 

Avukat, suç delillerini gizlemeye çalışan sanık Furkan Gürgil’in beraatını istedi. Söz alan diğer sanık avukatları da olay yeri görüntü kayıtlarının dosyada olmadığını ifade ederek, savunma için ek süre talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme başkanı, fail Uygun’un tutukluluk halinin devamına ve ek süre talebinin kabulüne karar verdi. Bir sonraki duruşma 13 Nisan’a ertelendi. (MA)