Şırnak ve ilçelerinde sosyal yardımlaşma vakıflarının dağıttığı kömür torbalarında taş çıktı.  

Şırnak merkez ve ilçeleri ile Gundikê Melê (Balveren) beldesinde,  valilik ve kaymakamlıklara bağlı sosyal yardımlaşma vakıflar tarafından halka dağıtılan kömür torbalarının içinden taş çıktı. Yurttaşlar duruma tepkili. 

‘KÖMÜR DEĞİL, TAŞ’ 

Gündoğdu mahallesinde oturan Nuriye Bilir (54),  halkın kandırıldığını ifade ederek, “Burada dağıttıkları kömürün içinden taş çıktı. Halk üzerinden ticaret ve rant sağlıyorlar. Bu kömürün halka dağıtılmaması gerekiyordu. Bize 20 torba kömür verdiler her torbanın içinden taş çıktı. Her torbanın yarısından fazlası taş. Bu kömür değil bildiğiniz taş” dedi.

Aynı mahalleden Suphiye Kabul (37), torbaların içinden kömürden çok taşın çıktığını belirterek, “Kömür diye dağıttıkları torbanın içinde ya kömür tozu var ya da taş. Bu şekilde bizimle dalga geçiyorlar. Torbanın yarısında taş çıktıktan sonra kömürün ne anlamı kaldı? Neden her kentte kömür veriliyor da Şirnex’e gelince taş dağıtılıyor?” diye sordu. 

‘ÇÖPE ATTIK’ 

Meryem Kabul (50) ise, dağıtılan kömürlerin yanmadığını belirterek, şunları kaydetti: “Sadece bir torba açtık ve bildiğiniz taş. Daha sonra bir köşeye attık. Kömür yerine taş gördükten sonra kullanmadık. Bu yaptıkları şey haksızlıktır ve kabul edilecek bir şey değil. ‘Size kömür getireceğiz, yardım edeceğiz’ diyorlar her seferinde. Ama yaptıkları her yardımda illa ki bir sorun çıkıyor. Bize verilen kömürü de çöpe attık.”