Aleyna Çakır’ın katil zanlısı Ümitcan Uygun’un tutuklu yargılandığı Esra Hankulu’nun soruşturma dosyası, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gönderildi.

Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’ndeki evinde 3 Ağustos’ta şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Esra Hankulu soruşturmasında yeni gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hankulu’nun şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, Adli Tıp Kurumu’ndan istenen rapor dosyaya geldi. Olay gecesi evde bulunan Ümitcan Uygun, Dilan C, Furkan G. ile Hankulu’nun kanında uyuşturucu madde tespit edilirken, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için dosya İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Mamak ilçesi Akdere semtindeki eve 3 Temmuz’da ihbar üzerine giden polis, Esra Hankulu’nun (25) hayatını kaybettiğini belirlendi. Bunun üzerine olay gecesi Hankulu ile aynı evde kalan şüpheliler Ümitcan Uygun, Furkan G. ve Dilan C. gözaltına alındı. Aynı zamanda Ankara Keçiören’de 2020 yılının Haziran ayında şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Aleyna Çakır’ın da katil zanlısı olan Uygun, “kasten öldürmek” suçundan tutuklanırken, “suç delillerini karartmak” ile suçlanan diğer 2 şüpheli ise “konutu terk etmeme” adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.