Hastasına cinsel saldırıda bulunan doktora 6 yıl 3 ay ceza

Hastasına cinsel saldırıda bulunan doktora 6 yıl 3 ay ceza
Yayınlama: 25.07.2022

MERSİN – Mersin’de, muayene ettiği hastasına cinsel saldırıda bulunan doktora 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Mersin’de 17 Ağustos 2021’de Genel Cerrahi Uzmanı Doktor T.H., ameliyat ettiği ve ertesi gün pansuman için yeniden hastaneye çağırdığı H.T.’ye (23) cinsel saldırıda bulundu. 

H.T.’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan doktorun, iç çamaşırları incelendi. Doktorun iç çamaşırında H.T.’ye ait DNA bulundu. Deliller ışığında doktor T.H. hakkında iddianame hazırlandı. İddianame, Mersin 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Doktor hakkında “kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. 

Mersin 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan doktor T.H., cinsel saldırıya uğrayan H.T. ve taraf avukatlar katıldı. 

Duruşmada T.H., iddiaları red etti. Olay gününü anlatan T.H., “Eve gittiğimde polis tarafından ifadeye çağırıldım. Karakola gittiğimde o gün üzerimde bulunan kıyafetleri istediler. Kıyafetleri değiştirmiş olduğum için eşime telefon edip getirmesini istedim. O da getirip polise teslim etti” dedi. T.H. iç çamaşırında bulunan H.T.’ye ait DNA’yı ise “İç çamaşırım üzerinden tespit edilen vücut sıvısı müdahale sırasında bulaşmış olabileceği gibi iç çamaşırımı attığım yerden veya inceleme sırasında bulaşmış olabilir” sözleriyle bilimsellikten uzak bir açıklama yaptı. 

Müşteki H.T. ise doktor tercihi yapmadan randevu aldığını ve otomatik olarak sistemin sanık doktora randevu verdiğini anlattı. H.T., şöyle devam etti: “Olay tarihinden bir gün önce hastaneye gittim, sanık kıl dönmesi olan yere müdahale yaptı. O gün herhangi bir eylemi olmadı. Ertesi gün pansuman için tekrar gelmem gerektiğini söyledi. Ben aile hekiminden de yaptırabilirim dedim ancak müdahaleyi kendisi yaptığı için pansumanı kendisinin yapması gerektiğini söyledi. Olay tarihinde tekrar hastaneye gittim. Odasında yaramı açtı. Bu sırada diğer hastalar kapıyı çaldılar. Bana giyinip koridorda beklememi, diğer hastalardan sonra müdahale edeceğini söyledi. Söylediğini yaptım, bu şekilde iki kez daha müdahale için odasına girdim, hastalar kapıyı çaldığı için beni dışarıya gönderdi. Son kez girdiğimde kapıyı kilitlediğinin sesini duydum.” 

‘CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU’

Doktorun kapıyı kilitledikten sonra, muayene bahanesi ile kendisine cinsel tacizde bulunduğunu anlatan H.T., “Ben huzursuz olup, kalkmak istediğimde ‘müdahale bitmedi’ diyerek, bırakmadı. Daha sonra cinsel saldırıda bulundu. Bunun üzerine tepki gösterdim. Kendisi benden özür diledi. ‘Kendime hakim olamadım’ dedi. ‘Bu olay aramızda kalsın, ne istersen yapmaya hazırım’ dedi. Sanıktan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

MAHKEME İNDİRİM UYGULADI

İfadelerin ardından mütalaasını veren savcı, sanık doktorun “kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle cinsel saldırı suçundan” cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, sanık doktora “cinsel saldırı” suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Suçun “kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle işlenmesi” nedeniyle de ceza, 7 yıl 6 aya yükseltildi. Ancak mahkeme, sanığın geçmişi ile verilen cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini de dikkate alarak indirime gitti. Ceza, 6 yıl 3 aya düşürüldü. Kararın onanması halinde ise doktor T.H., cezaevine girecek. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.