HDP Batman il örgütü husumetli iki ailenin barışmasını sağladı

HDP Batman il örgütü husumetli iki ailenin barışmasını sağladı
Yayınlama: 11.08.2022

Batman’da aralarında husumet bulunan Adıyaman ve Erdoğu aileleri HDP Batman il örgütünün girişimleri sonucu barıştırıldı.

Batman’da aralarında husumet bulunan Adıyaman ve Erdoğdu aileleri verilen barış yemeğinde bir araya geldi.

HDP Batman İl Eş Başkanları Hürriyet Kaytar ve Hüseyin Sarik, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz, TJA, Batman Barış Anneleri İnisiyatifi, İHD ve çok sayıda kurum ve STK üyeleriyle iki husumetli aile üyeleri, yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldı.

HDP öncülüğünde gerçekleştirilen Barış Yemeği, HDP milletvekili ve il eş başkanlarının tüm masalardaki konukları tek tek selamlamasının ardından başladı. Muğla üniversitesinde Katledilen Şerzan Kurt’un babası Ömer Kurt’un söz aldı ve barışın önemine değindiği konuşmasının ardından, Kanaat önderi Mele Mihyeddin de barışın İslam Dinindeki yerini ayet ve hadislerle anlattı. Mele Mihyeddin’in sözlerinin ardından konuşan Batman milletvekili ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, barışta emeği geçenlere teşekkür ederek bu husumetin son olmasını ve barışın halkımız arasında kalıcı olarak tesis edilmesi temennilerini dile getirdi.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç Kürtler arasındaki ittifakın sağlanması ve kendi aralarındaki kavgaların bitmesi gerektiğini belirtti.

Murat Sarısaç’ın sözlerinin ardından husumetli aileler Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek tokalaşıp barıştı. Aile üyeleri adına söz alan İbrahim Adıyaman ve Mele Abdülsamet ise barışta emeği geçen başta HDP olmak üzere herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.