HDP Batman İl Örgütü Kongre Startı Verdi

HDP Batman İl Örgütü Kongre Startı Verdi
Yayınlama: 01.11.2021

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü iki ay içerisinde “Şimdi HDP zamanı” şiyarıyla gidecekleri 4. Olan Kongre’nin startını il binasında düzenledikleri basın açıklamasını verdi. Açıklamaya HDP Kadın sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, TJA, Barış Anneleri Meclisi, HDP Batman İl Örgütü katıldı. Burada konuşan komisyon sözcüsü Hatice Taş, kongre için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, “Bu kapsamda partimizin tüzüğü ve demokratik işleyişini esas alarak kongre hazırlık komisyonunu oluşturduk. Kongre için 15 arkadaşımızdan oluşan bir kongre seçim komisyonu belirlenmiştir. Komisyon tamamen halkın değerlendirmeleri, öneri ve görüşleri doğrultusunda bağımsız çalışmalar yürütecektir. Yurtsever Batman halkına layık olacak bir İl yönetimin oluşturulması için herkesin görüşüne başvurulacak ve başarılı bir kongre geçirmek için kurduğumuz komisyonumuzla İl yönetimimizi belirleyeceğiz” dedi.

Taş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

” Oluşan kongre komisyonu Batman genelinde kongre süreciyle birlikte ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle çalışma yürüterek çalışmalarını sürdürecektir. Komisyon bu çerçevede partimize gönül vermiş herkese ulaşmayı hedefleyerek ilimizin bütün özgünlüklerini dikkate alarak yeni yönetimin açığa çıkmasını sağlayacak parti misyonumuzun gereği olarak halklarımızın talepleri doğrultusunda yeni yönetimimizi oluşturacaktır.
Komisyonumuz bir çalışma planı hazırlamış ve bu plan doğrultusunda halkla, sivil toplum örgütleri ile görüşmeler, toplantılar alacak bu toplantılar neticesinde ortaya çıkan görüş ve öneriler dikkate alınarak; şeffaf, halkın değerlerine sahip çıkan, halkla iç içe olan, halkı anlayan bir yönetim açığa çıkaracağı ana kadar devam edecektir.

HDP’nin kapatılmak istendiği, kazanımlarına göz dikildiği ve hatta siyasal denklemlerin dışına itilerek yok edilmesi planları yapılırken, HDP’ye ve onun değerlerine sahip çıkmak başarıya ulaşmanın tek yoludur. Onlarca yıllık mücadelenin tarihsel kazanımlarla sonuçlanması, kongre sürecinde Batman halkının görev alma yarışıyla mümkün olacaktır. Bundan dolayı tüm halkımızı partimizle kenetlenmeye, Kürt halkınının özgür ve demokratik bir yaşama yakın olan böylesi bir dönemde toplumun tüm dinamiklerini sorumluluk almaya davet ediyoruz. Kongre hazırlık komisyonumuz halkımızın tüm kesimleri ile ortaklaşarak bir irade bütünlüğü içersinde Batman’a layık güçlü bir yönetimin oluşması için şeffaf ve demokratik bir şekilde kongre hazırlık çalışmasını yapacaktır.

Yüreği özgürlükten, adil ve onurlu barıştan, eşitlikten yana olan, insanca yaşam ve adalet isteyen demokrasiyi ve özgürlüğü kazanmak isteyen, yaşam tarzını ve inanç özgürlüğünü savunan herkesi HDP’ye güç ve omuz vermeye ve bu yolu birlikte yürümeye davet ediyoruz.

Tüm duyarlı halkımızı İçinden geçtiğimiz bu hassas ve önemli süreci esas alarak sorumluluk bilinci ile il yönetiminin oluşturulması için öneri ve gelecek dönemde yönetimde yer almak istiyen bireylerin başvurularını, HDP Batman İl Başkanlığında çalışmalarını sürdürecek olan HDP il Kongre komisyonuna yapmasını önemle rica ediyoruz.
Bu günden itibaren HDP’nin il yönetiminde yer almak isteyen, kendisini bu göreve özveri ile katabileceklerine inanan ve gerçekten bu sürece cevap olacak arkadaşların, Batman HDP il komisyonuna başvurularını kabul edeceğiz

Tüm Batman halkını kongremize, partimize sahip çıkarak direnişi ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”

‘1 Kasım Dünya Kobane Günü Tüm Halklara Kutlu Olsun

Ardından konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran 1 Kasım Dünya Kobane Gününe değinerek “şuanda Kobane de yeni bir yaşam devam ediyor. İŞİD’in karanlığına karşı kadın özgürlükçü, demokratik ve aydınlık bir geleceği yaşamı inşa ettiler. Biz buradan HDP İl Örgütü olarak da Dünya Kobane Gününü bir kez daha bütün dünya halklarına kutlu olmasını diliyorum. Biliyoruz ki aslında Kobane de verilen mücadele sadece Kürtlerin kendi özgürlüklerinin mücadelesi değil, insanlık mücadelesiydi. Çünkü İŞİD barbarlığı insanlığı bir karanlığa sevk etmek istiyordu. Onun için bugün Dünya Kobane Günü olarak ilan edildi. Bu karanlığa karşı verilen mücadeleye atfen mücadele eden tüm Kobanelileri destek olan tüm Kürtleri ve halkları buradan tekrar saygıyla selamlıyoruz. Dünya Kobane Gününü de halkımıza ve dünyaya kutlu olsun diyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.