HDP Batman İl Örgütü: Nefretle Kınıyoruz

HDP Batman İl Örgütü: Nefretle Kınıyoruz
Yayınlama: 30.09.2020

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü helikopterden atıldıktan sonra yaşamını yitiren Servet Turgut’un ölümü ile ilgili açıklamada bulundu.

Van’ın Çatak ilçesinde 11 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra 2 gün boyunca haber alınamayan Osman Şiban ve Servet Turgut’un Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi gördüğü ortaya çıkmıştı. Olayın görgü tanıklarının beyanlarına göre Osman Şiban ve Servet Turgut’un gözaltına alındıktan sonra helikopterden atıldıklarını ve adli tıp raporunun da yüksekten atılmayı saptadığı belirtilmişti.

Halkların Demokratik Partisi Batman İl Örgütünde yapılan basın açılmasıyla Servet Turgut’un ölümüne tepki gösterildi. HDP’li grup adına açıklamayı HDP Batman İl Örgütü eşbaşkanı Ömer Kulpu okudu.

Olayı nefretle kınıyoruz

Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın. Van’ın Çatak ilçesinde Osman Şiban ve Servet Turgut gözaltına alındıktan sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi gördüğü ortaya çıkmıştı. Helikopterden atıldıkların adli tıp raporunda da belgelenen 7 çocuk babası Servet Turgut maalesef bu gün yoğun bakımında yaşam mücadelesini kaybetti.

Görüldüğü gibi Servet Turgut aleni bir şekilde gözaltına alınıyor ardından iki gün boyunca haber alınamıyor ve ortaya çıkıyor ki yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Servet Turgut helikopterden atılarak öldürülmesine rağmen henüz hiçbir soruşturma başlatılmış değil. Helikopterden atılma iddiası hemen soruşturulmalı ve bir an önce sorumlular açığa alınmalı ve cezalandırılmalıdır. Hukuk Devleti olduğunu iddia eden bir ülkede bu tür olayların anılması bile utanç vericidir.

HDP olarak bu olayı nefretle kınıyor, katillerden işkencecilerden hesap sormaya devam edeceğimizi belirtiyoruz.

Veysi Atmeca- Batman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.