HDP, BATMAN’DA 9’UNCU KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

HDP, BATMAN’DA 9’UNCU KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Yayınlama: 15.10.2021

HDP Batman İl Örgütü, HDP’nin 9. Kuruluş Yıldönümünü Roza Düğün Salonu’nda gerçekleştirdiği bir program ile kutladı.

 Programa HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Dr. Necdet İpekyüz, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, HDP İl, ilçe ve belde yöneticileri, partililer ve Barış Anneleri, Arî- Der, İHD , Meya – Der yöneticileri de programa katıldı

Programda konuşan HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz HDP’nin 9 yılını kutlayarak şöyle konuştu: “ HDP Eş Genel Başkanlarının selamlarını sizlere getirdim. Birlik ve beraberliğin en yoğun hissedildiği zamanlardayız. 9 sene önce bugün Türkiye yine Kürt meselesini, anadil sorununu konuştuğu günlerde HDP kuruldu. HDP bir fikir bütünlüğüdür. HDP sadece bir parti değildir. HDP gül bahçesidir, umuttur, halkın kendisidir. Türkiye’de sesi duyulmayanların sesi olan partidir. Bizim emeğimiz ve çabamız sonucunda Türkiye’nin sorunlarını çözecek anahtar bizim partimizin elindedir. Gelecekte biz barış istiyoruz, demokrasi istiyoruz. Bugün Türkiye’de büyük bir kriz yaşanmakta ve ekonomik açıdan, öğrenciler, kadınlar, çiftçiler, işsizler açısından sorunlar var. Onların dilindeyse hep savaş cümleleri var. Onlar gün gün eriyorlar, biz gün geçtikçe büyüyoruz. Biz bu partiyi kurduğumuzda baraj altında kalacak diyorlardı. Bugün geldiğimiz nokta ortada. Birçok insanımız zindanlarda. HEDP şahısların değil halkın partisidir. O yüzden diyoruz ki HDP gül bahçesidir. HDP kadınların, gençlerin, işçilerin, emekçilerin partisidir.” dedi.

Programa katılan bir diğer HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran HDP’nin vizyonundan bahsederek şöyle konuştu:  “Halkların, kadınların umudu olan ve bu ülkede çözümün ve siyasetin dengelerini değiştiren adres olan HDP’nin 9. kuruluş yıldönümü.  Kurulduğu günden bu güne Türkiye’de siyaset değişti ama HDP kurucu değerleri ile umut olma devam ediyor.’’dedi.  

Başaran, ‘’2015 yılının nisan ayından bugüne Kürt Sorunu’nun demokratik yöntemlerle çözümünden vazgeçildiği tarihten bugüne, yine 40 yıllık ezberlerin tekrarlandığı ve 100 yıllık sorunun yok sayıldığı günden bugüne partimiz her gün, her an saldırı ve baskı politikaları ile karşı karşıya kaldı. Eş Genel Başkanlarımız, milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz, kadın yoldaşlarımız, belediye eş başkanlarımız baskı politikaları ve tutuklamalar ile yüz yüze kaldı. Cezaevinden olan tüm yoldaşlarımızı selamlıyoruz. Biz bu saldırılara karşı mücadele etmeye devam ediyoruz. Partimizi kapatma davalarıyla bitireceklerini zannediyorlar. Siyasi suikastlar yapıldı. İzmir’de Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi. Bu suikastın arkasında siyasi iktidarın yarattığı karanlık odaklar vardı. Halkla beraber, halk için mücadele etmeye devam ettik. HDP fikriyatını ne yargınız, ne gözaltılarınız ne de baskılarınız yok edebilir. ‘’ dedi.

Başaran konuşmasını şöyle sonlandırdı:’’Bizler geçen gün deklarasyonumuzu açıkladık. Bu faşist iktidarı yıkıp halkların, emekçilerin, kadınların, gençlerin özgür ve eşit bir biçimde yaşayacağı bir ülkeyi kurabileceğimizi ifade ettik. Biz ilkelerimizi açıkladık. Bu ülkeyi yönetebileceğimizi açıkladık.  Demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan herkesi Demokrasi İttifakına davet ediyoruz. 3. Yolu halklara gösterelim“dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.