HDP Batman’da savaşa ve yoksulluğa karşı miting yapacak

HDP Batman’da savaşa ve yoksulluğa karşı miting yapacak
Yayınlama: 21.12.2022

HDP Batman İl Örgütü yöneticilerinden Mehmet Şirin Öngün, 25 Aralık’ta “savaşa, tecride, zorbalığa, yoksulluğa, faşizme ve sömürüye” karşı düzenleyecekleri mitinge katılım çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Batman’da “Savaşa ve yoksulluğa hayır” şiarıyla 25 Aralık Pazar günü 8 Mart Park’ında miting düzenleyecek. Mitinge Eş Genel Başkan Mithat Sancar ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz katılacak. Saat 12.00’de başlayacak mitingde, sanatçılar Kadir Çat ve Koma Rîtmên Azad da sahne alacak. 

Miting hazırlıklarına dair konuşan HDP Batman İl Örgütü yöneticisi Mehmet Şirin Öngün, kurum ve basın ziyaretleriyle başlayan çalışmalarının aile, esnaf ve mahalle çalışmalarıyla devam ettiğini söyledi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kent merkezi ve 5 ilçesinde çalışma yürüttüklerini dile getiren Öngün, “Bu kapsamda miting koordinasyonu oluşturarak sivil toplum örgütlerini ziyaret ettik. Kurum ziyaretlerinden sonra mahalle ve ilçelerde çalışmalara başladık. Kentin 5 ilçesinde anons aracı ile yurttaşlar mitinge davet edilecek. Bunun yanı sıra hem ev hem de iş yeri ziyaretlerinde bulunacağız. Mitingin kitlesel bir şekilde gerçekleşmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu çalışmalarımız mitingi gününe kadar devam edeceğiz. Kent milletvekillerinin katılımı ile bunu gerçekleştiriyoruz. Pazar yerleri, parkları ziyaret edip süreci anlatıyoruz. Halkın sorularına cevap olmaya çalışıyoruz. Oluşan diyalogların sonunda yurttaşlar mitinge katılım sözü veriyor” diye konuştu.

‘KATILIM ÇOK ÖNEMLİ’

Katılımın güçlü geçmesi için 5 günlük süreçte çalışmalarını hızlandırarak devam edeceklerini vurgulayan Öngün, “Bu miting büyük bir coşkuyla karşılanacak. Başta Kürt halkı olmak üzere halklar üzerinde oluşan kara bulutları dağıtmak için bir başlangıç olacağını düşünüyoruz. Sömürüye karşı emeğin hakkını, savaşa karşı barışı, tecritte karşı adaleti, yoksulluğa karşı hakça bölüşümü, zorbalığa karşı özgürlüğü savunanların sesinin yükseleceği mitinge katılımı önemli. Her ne kadar adı konulmazsa da seçim startı verilmiş durumda. Bu miting aslında seçim startının da verildiği bir miting olacak. Katılım çok önemli” diye konuştu.

7 HAZİRAN MİTİNGİ

Öngün, 7 Haziran 2015 seçimi öncesi kente düzenlenen ve hafızalardaki yerini koruyan mitingi hatırlatarak, “Politik ve yurtsever duruşu ile aktif olan Batman’da gerçekleştireceğimiz mitinge katılımın yoğun olacağı inancı içerisindeyiz. 7 Haziran seçimlerindeki o ruh, o kitleye denk bir çalışma içerisindeyiz. Tekrar o görüntüleri sağlamak için yoğun bir çalışmayı önümüze koyduk. Halkımıza çağrımıza savaşa, tecritte, zorbalığa, yoksulluğa, faşizme ve sömürüye karşı miting de olmalarıdır” diye belirtti.