HDP Bitlis İl Örgütü’ne ‘yıkım’ baskını

HDP Bitlis İl Örgütü’ne ‘yıkım’ baskını
Yayınlama: 17.08.2021

Bitlis’te “riskli yapı” ilan edilen ev ve işyerleri, polis zoruyla boşaltılıyor.

Aynı bölgede bulunan HDP İl Örgütü binasına polis eşliğinde gelen yıkım ekipleri, kapı ve pencereleri söktü.  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Bitlis’in Atatürk, Devrim, Gazibey, Hersan ve Müştakbaba mahallelerinde “riskli yapı” ilan edilen yaklaşık 700 yapı, polislerce zorla boşaltılıyor.

Valiliğin Pazar günü 17.00’ye kadar boşaltılması kararı tebliğ edilen esnaf, işyerlerini terk etmedi. Sabah saatlerinde “riskli” ilan edilen bölgeye gelen polisler, ev ve işyerlerini zorla boşaltıyor. 

POLİS ABLUKASI 

“Riskli” ilan edilen bölgede bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis İl Örgütü binasına polis eşliğinde gelen yıkım ekipleri, kapı ve pencereleri söktü. İl binasına gelerek yıkıma tepki gösteren partililer ile yıkım ekipleri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından il binasından çıkan polisler, caddeyi ablukaya aldı.  

NE OLMUŞTU?  

Bitlis’in Atatürk, Devrim, Gazibey, Hersan ve Müştakbaba mahallelerinde bulunan yaklaşık 700 yapı, Nisan 2020’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle “riskli alan” ilan edildi. Cumhurbaşkanlığı kararının iptaline ilişkin açılan dava kapsamında Danıştay savcısı, kararın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi gerektiği görüşünü bildirdi. Kararın ardından Bitlis Valiliği yapılarla ilgili 6306 sayılı Afet Yasası’nın ‘6A’ uygulamasını işleme koydu. Bitlis esnafı, bu işlemin iptali için Van İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Açılan davada verilen “yürütmeyi durdurma” kararına rağmen başlatılan yıkım işlemi sürüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.