HDP deklarasyonla Kürt sorunun taraflarına çağrı yapacak

HDP deklarasyonla Kürt sorunun taraflarına çağrı yapacak
Yayınlama: 28.08.2021

ANKARA – HDP’nin Eylül ayında açıklayacağı deklarasyonun içeriğini tartışan MYK, Kürt sorunun çözümü için tüm taraflara çağrıda bulunacak ve Öcalan’ın muhataplığı bir kez daha hatırlatılacak.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 2 aydır kent kent sürdürdüğü “HDP’liyiz her yerdeyiz” kampanyasının sonucunda Eylül ayının ortasında açıklayacağı deklarasyonun içeriği Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) ele alındı. Halktan alınan eleştiri ve öneriler çerçevesinde şekil verilecek deklarasyon aynı zamanda partinin güncel sorunlar konusunda da yol haritası niteliğinde olacak. HDP’nin kapatılması istemiyle açılan dava, Kobanê davası ve saldırılara dair süreci halk, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve örgüt yapısıyla tartışan partinin yönetim kademesi, toplamında 71 il ve ilçede ev ev, sokak sokak ziyaretler gerçekleştirdi. Önerilerin komisyonlarda raporlaştırıldığı ve ardından ilgili kurullarda ele alınan konular, MYK’de tartışıldı.

SORUNLARA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde verilecek mesajların içeriğinin de tartışıldığı MYK’de ülkenin sorunları ele alındı. Eylül ayında açıklanacak deklarasyonun içeriğine dair bazı konuların netleştiği toplantıda, Kürt sorunu, doğa kırımı, ekonomik talan, siyasetin ve Meclis’in vesayet altına alınması ve kadın düşmanı politikalarına dair önemli tespit ve çözüm önerilerinde bulunuldu.

TARAFLARA ÇAĞRI YAPILACAK

Açıklanacak deklarasyonun ilkelerine dair değerlendirmelerin de ele alındığı toplantıda, Kürt sorunun çözümü için tüm taraflara çağrıda bulunması önerildi. Deklarasyonda, sorunun muhatabı olması nedeniyle İmralı’da tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’la ilgili değerlendirmelere de yer verileceği kararlaştırıldı. Deklarasyonda ayrıca seçim ve demokrasi ittifaklarına dair önemli maddelerin yer alması bekleniyor. Deklarasyonun son şekliyse yapılacak 2 ayrı MYK toplantısının ardından Parti Meclisi’nde (PM) kararlaştırılacak. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.