HDP Diyarbakır İl Örgütü Kongre Komisyonu, iki ay içerisinde olağanüstü kongreye gideceklerini açıklayarak,”Kongreye sahip çıkma ve direnişi yükseltme” çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü olağanüstü kongre kararı aldı. Partinin Kongre Komisyonu üyeleri, konuya ilişkin parti binasında açıklama yaptı. HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ile çok sayıda partili de açıklamaya katıldı.

KONGRE KARARI

HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, göreve geldiği günden bu yana hem partilerine hem de Kürt halkı üzerinde ciddi baskılar uygulandığını belirtti. Örgütlü, politik ve ahlaklı bir toplum yaratmak için var gücüyle çalıştıklarını ifade eden Ceylan, yaşanan tutuklama ve gözaltılara değindi. Kongre kararını “yeni sürece daha güçlü katılım” için aldıklarını ifade eden Ceylan, her koşulda mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

BASKI VE TECRİT

Ceylan’n ardından Kongre Komisyonu Sözcüleri Sedat Batur ve Nevriye Çur, Kürtçe ve Türkçe hazırlanan açıklamayı okudu. Açıklamanın Türkçesini okuyan Sedat Batur, “Örgütlü gücümüzle tecridi kıracağız, demokrasiyi inşa edeceğiz” şiarıyla kongreye gidecekleri aktardı. Baskı, zulüm ve şiddetin arttığına dikkati çeken Batur, “Bu saldırıların temelinde Kürtler başta olmak üzere halklar, emekçiler, kadınlar, gençler, çocuklar ve doğa olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu saldırıların hedefi demokrasi ve özgürlüğü savunan milyonlardır. Yaşadığı çok boyutlu siyasi krizin içerinden çıkamayan bu iktidar baskı ve zulüm politikaları ile kendi krizinin üstünü örtmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

Batur, “Savaş ve şiddet politikaları ile ayakta kalmaya çalışan bu ittifak, cinsiyetçi, ırkçı faşist söylemlerle toplumu kutuplaştırma siyasetine devam etmektedir. Bugün cezaevleri adeta işkence evlerine dönüşürken, tecrit politikaları tüm topluma dayatılmış durumdadır” dedi.

‘YENİ YAŞAMI İNŞA ETME GÜNÜ’

Batur, konuşmasının devamında şu çağrıyı yaptı: “Gün yakaladığımız bu moral ve motivasyonu daha da büyüterek yeni yaşamı inşa etme günüdür. Bu kapsamda iki ay içinde gerçekleştireceğimiz kongremizin hazırlık komisyonu çalışmalarının startını verdiğini buradan tüm halklarımıza duyuruyoruz. Tüm Amed halkını kongremize, partimize sahip çıkarak direnişi ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”

buy office 2016 pro