HDP Genel Merkezi önünde milletvekillerine müdahale

HDP Genel Merkezi önünde milletvekillerine müdahale
Yayınlama: 16.09.2021

HDP Genel Merkez binasına önüne getirilen Mehmet Laçin isimli bir kişi için sokağı açmaya çalışan polislere HDP’li vekiller, “Polis katilleri koruyor”, “Deniz Poyraz’ın katilini getiremezsiniz” sözleriyle tepki gösterdi.

İzmir’de çocuğunun dağa götürüldüğü iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binası önünde nöbet tutturulan Mehmet Laçin isimli bir kişi, partinin Genel Merkez binası önünde kamp kurdurmak amacıyla Ankara’ya getirildi. Dün Meclis ve Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde açıklama yaptırılan Laçin, sabah saatlerinde HDP Genel Merkez binası önüne getirilmek istendi.

Sabah saatlerinde parti genel merkezinin bulunduğu sokak polis tarafından ablukaya alındı. HDP’nin 27 Eylül açıklayacağı deklarasyon öncesi milletvekilleriyle yapılacak toplantı nedeniyle HDP’li siyasetçiler de parti genel merkezinde toplandı.

POYRAZ’IN KATİLİNİN GÖZCÜSÜ

Polis, Laçin için sokakta bulunan araçların kaldırılması ve milletvekillerinin içeri girmesini talep etti. Duruma tepki gösteren milletvekilleri “Deniz Poyraz katillerini getiremezsiniz. Bu adam Deniz Poyraz katledilirken bekçilik yapmıştır. Polis onu koruyor” diyerek, duruma tepki gösterdi.

HDP binasına Deniz Poyraz pankartı asıldı.

Bu sırada Polis, milletvekillerine müdahale etti.

Mehmet Laçin isimli kişi polis korumasıyla açıklama yapması sağlandı.

HDP’li vekiller “Katil defol”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganlarıyla açıklama yapmasına izin verilmiyor.(MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.