HDP Genel Merkezi önünde provokasyon

HDP Genel Merkezi önünde provokasyon
Yayınlama: 14.06.2022

ANKARA – Türk bayraklarıyla HDP Genel Merkezi önüne getirilen bir grup, partililere hakaret ve tehditler savurarak, provokasyon girişiminde bulundu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi önünde polis gözetiminde provokasyon girişimi yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın grup toplantısının devam ettiği sırada, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) pankartı ve siyah çelenk taşıyan bir grup parti binası önüne geldi. Polis gözetiminde ellerinde Türk bayraklarla getirilen grup, partililere hakaret ve tehditler savurdu. 

TEHDİT VE HAKARET

Hükümet yanlısı medya kuruluşlarının muhabirleri de gruba eşlik etti. Polislerin parti binasını sivil araçlarla kapatarak, grubun etrafında etten duvar örmesi dikkati çekti. Grupta yer alan bir kişi, “Dikkat edin bir gece ansızın gelebiliriz” tehdidinde bulundu.

PARTİLİLERDEN TEPKİ

Partililer, söz konusu gruba tepki gösterdi. HDP’liler, Kürtçe seçim şarkısı ve alkışlarla grubu protesto etti. Grubun dağılması ardından HDP Dış İlişkiler Komisyonunda Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca, polislere tepki göstererek, “Siz getirdiniz, siz yaptınız” dedi.

POLİS TEHDİT ETMİŞTİ

En son 5 Mayıs 2022 tarihinde HDP Genel Merkezi’nin önüne getirilen bir grup, parti binası önüne çelenk bırakıp açıklama yapmak istemişti. Milletvekillerinin tepki göstermesi üzerinde polis, HDP’lilere sözlü ve fiziki saldırılarda bulundu. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’ın açıklama yapmasını engellenmişti. Bir polis amiri, “Bunların çocukları nerede söyleyin” dedi. Başaran ise 90’larda faili meçhul cinayetle öldürülen babasını hatırlatarak, “Babamın katilini de git sor o zaman” yanıtını verdi. Başaran’ın cevabı ardından hakaret ve tehdit söylemine yönelen polis amiri, Başaran’a, “Seni çivilerim” demişti. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.